Продукти не ті: Українка розповіла про життя та заробітки в Китаї

Українка Ірина Кейс зі Славутича поїхала працювати в Китай два роки тому по робочій візі.

Вона знайшла роботу викладачем в університеті, у працевлаштуванні їй допомогло київське агентство, - передають Патріоти України з посиланням на "Сегодня".

За словами Ірини, в Китаї не прийнято критикувати владу, а багато соцмереж просто заборонені. Стартова зарплата для заробітчанина починається від 700 доларів на місяць.

"70% наших співвітчизників працюють в Китаї викладачами англійської. 10% – приїздять вчити китайський і залишаються працювати. Вигідний бізнес - супровід шоп-туристів на підприємства, ринки, ярмарки. Більшість працюють нелегально, по бізнес-візі, бо як робочу отримати дуже складно. А громадянство – взагалі нереально: навіть після весілля з китайцем, дівчина отримує подружню візу. Її треба оновлювати кожні 10 років. Моя робоча віза гарантує навіть медстраховку від роботодавця, яка покриває 80% витрат при лікуванні", - розповіла Ірина.

Українка відзначила, що продукти в Китаї дуже дорогі і не такі смачні. "Моя зарплата більше 2 тисяч доларів, я викладаю англійську. Оренда квартири з двома спальнями коштує 500 доларів в місяць. Ціни на купівлю житла – космічні: 300 тис. доларів за найменшу квартиру. Морепродукти і овочі тут дешевші, а ось звична молочка дорога. Пачка вершкового масла - 7 доларів, 200 грам сиру - 10 доларів, і на смак вони не ті", - підсумувала Ірина.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...