Прогнозовано: Китайці наслідують космічну програму Ілона Маска

І тільки "перша космічна держава" з заздрістю спостерігає, як її вбивають конкуренти.

Китай має намір відновити перший ступінь ракети-носія "Чанчжен-8", яка зараз знаходиться в стадії розробки. Презентація можливостей нової ракети відбулася на симпозіумі з комерційного освоєння космосу в Харбіні, повідомляє агентство Сіньхуа, передають Патріоти України.

Ракета-носій "Чанчжен-8" буде оснащена двома ступенями і двома стартовими прискорювачами. Як очікується, ракета відправиться в перший політ в 2021 році, заявив головний конструктор ракет-носіїв Китайського дослідницького інституту ракетної техніки Лун Лехао на космічній конференції в Харбіні.

За словами Лун Лехао, який також є академіком Китайської інженерної академії, передбачається, що перший ступінь і прискорювачі здійснять вертикальну посадку. У разі успіху нова ракета буде використовуватися для надання послуг по комерційному запуску космічних апаратів клієнтам по всьому світу, додав експерт.

"Аерокосмічна індустрія Китаю прагне до розробки недорогих апаратів, здатних оперативно виходити в космос для сприяння великомасштабному дослідженню космічного простору і розвитку комерційних польотів в майбутньому", - зазначив Лун Лехао.

Як розповів глава Комітету науки і технологій при Китайської аерокосмічної науково-технічної корпорації, академік Академії наук Китаю Бао Веймінь, в багаторазових космічних апаратах китайської розробки будуть використовуватися технології, відмінні від застосовуваних американською компанією-виробником комерційної космічної техніки SpaceX.

"Оскільки існуючі ракети серії Чанчжен-2, Чанчжен-3 і Чанчжен-4 працюють на токсичному паливі, вони не можуть використовуватися повторно. Але ми розробляємо технології, які дозволять здійснювати точний контроль над падінням відпрацьованих деталей ракет для забезпечення безпеки", - сказав Лун Лехао.

Лун Лехао також ознайомив з дорожньою картою розвитку системи космічних перевезень Китаю.

Зокрема, до 2025 року планується завершити розробку багаторазових суборбітальних ракет-носіїв і здійснити суборбітальний космічний політ. Приблизно в 2030 році будуть розроблені ракети з двома ступенями багаторазового використання, а до 2035 року всі ракети-носії стануть багаторазовими.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...