Програма імпортозаміщення: Український авіапром нарощує власний потенціал

Підприємства авіапрому України в рамках програми імпортозаміщення забезпечили створення вітчизняної системи штурвального управління для сімейства регіональних реактивних літаків нового покоління Ан-148/158 і нового транспортного Ан-178.

Як повідомила в п’ятницю прес-служба ДП “Антонов”, на сьогоднішній день на підприємстві розпочато стендові дослідні та сертифікаційні випробування нової штурвальної системи, розробленої за свій рахунок провідними підприємствами галузі – ТОВ “Екран (Київ) і ПАТ” ФЕД “(Харків) при участю фахівців ДП ”Антонов”, передають Патріоти України.

Як зазначає прес-служба, нова українська розробка – це надсучасна цифрова багатоканальна електродистанційна система з розподіленою архітектурою і з відмовобезпечними електрогідравлічними приводами поверхонь управління.

“Її створення стало ключовим фактором для відновлення серійного виробництва літаків за програмою імпортозаміщення комплектуючих, які раніше надходили з Росії”, – підкреслюють в ДП “Антонов”.

В ході стендових випробувань робота системи буде ретельно протестована як на рівні обладнання, так і програмного забезпечення. Планується виконання 1000 лабораторних польотів. Після завершення початкового етапу стендових випробувань планується установка системи на літаку Ан-158 №01-02 для проведення комплексних випробувань “, – уточнюють в ДП.

“Співпраця ДП” Антонов “з такими компаніями, як” ФЕД “і” Екран “свідчить, що кластеризація державних і приватних підприємств в авіаційній галузі дає можливість виконувати завдання світового рівня і залучати подібні підприємства і їх продукцію в процес виробництва літаків” Антонов “. для забезпечення тривалого і розгорнутої співпраці компаніям-партнерам залишається подолати деякі перешкоди такі, як, наприклад, примусова акредитація “, – наголошується в повідомленні.

ДП “Антонов” – провідний український розробник і виробник авіатехніки, визнаний світовий лідер в ніші транспортних літаків найширшого призначення. Підприємство співпрацює більш ніж з 75 країнами світу. За рішенням уряду, з квітня 2015 року підприємство входить до складу держконцерну “Укроборонпром”.

Згідно з раніше озвученим компанією, в 2017 році ДП “Антонов” в повному обсязі забезпечило імпортозаміщення російських комплектуючих в регіональних літаках сімейства нового покоління Ан-148/158/178, де раніше частка комплектації РФ становила до 50-60%. На сьогоднішній день російські комплектуючі в цих програмах замінені на комплектуючі інших зарубіжних виробників, а також на комплектуючі українського виробництва. В рамках реалізації програми імпортозаміщення частка комплектуючих українського зросла з 25% до 38%.

Плановий обсяг інвестицій ДП “Антонов” в програму імпортозаміщення на 2016-2019 рр, згідно з даними компанії, оцінюється приблизно в 600 млн грн.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...