"Програма-максимум РФ - це провести у Верховну Раду до 150 депутатів, які блокуватимуть просування в ЄС та НАТО", - радник міністра МВС (відео)

За словами нардепа, зараз в українському парламенті є 40-50 депутатів, які підтримують Росію у війні з Україною.

Антон Геращенко

Таку думку у програмі "Ехо України" на телеканалі "Прямий" висловив народний депутат Антон Геращенко, передають Патріоти України.

"Очевидно, що російські шпигуни не будуть пробиратися на українські виборчі дільниці, щоб підробити бюлетені. Робота йде в іншій площині - боротьба йде за свідомість українських громадян. Завдання росіян - зробити так, щоб в парламенті України була блокуюча кількість депутатів, 120-150, які за жодних умов не будуть підтримувати європейський вибір України. Це завдання-максимум.

На сьогодні вибори до Верховної Ради проходитимуть за сценарієм, коли половина депутатів обирається за партійними списками, а половина обирається за мажоритарними округами. У мажоритарних округах південного сходу України, за наявною у мене інформацією, будуть робити все можливе для того, щоб просувати кандидатів, в тому числі з можливістю фінансового стимулювання таких людей, з можливістю медіа-підтримки тих людей, які, в разі обрання в парламент, будуть голосувати проти європейського майбутнього України", - заявив Геращенко.

За його словами, зараз в українському парламенті є 40-50 депутатів, які підтримують Росію у війні з Україною. "У 2014 році Путін захопив Крим, захопив частину Донбасу, але він втратив вплив над усією Україною. Адже ні для кого не секрет, що фракція Комуністичної партії - це була філія російської Комуністичної партії, і отримували завдання в Російській Федерації. Після 2014 року в парламенті дуже невелика кількість депутатів відкрито або приховано підтримують Російську Федерацію. За моїми підрахунками, десь 40-50 людей. При цьому у попередньому парламенті, який працював в роки Януковича, у росіян було близько 150 депутатів. Вони їх тримали за різні місця. В першу чергу, це бізнесмени, які мали торгові відносини з РФ, поставляли туди товари. Будь-якому можна було сказати: "Друже, ти будеш голосувати якось не так - завтра твої труби, кокс або зерно перестане поставлятиметься до Російської Федерації". Комуністична партія була під прямим контролем", - зазначив депутат.

Він також перелічив найбільш знакових прихильників Росії в українському політикумі. "У нас же є ціла низка цікавих людей, які були громадянами Росії, бізнесменів великих, і раптом вони стали громадянами України. Наприклад, пан Новинський у липні 2013 року отримав з рук Януковича громадянство України. І, ви знаєте, нерівно дихає і підтримує Російську православну церкву в Україні. Є Костянтин Григоришин, теж відомий російський бізнесмен, власник цілої низки обласних енергетичних компаній, стратегічний бізнес. А він в 2016 році з громадянина Росії став громадянином України.

Тому у нас величезна кількість є людей, які продовжують мати відносини з Російською Федерацією і їздять туди, й мріють, щоб Росія знову мала значний вплив в нашій країні, вважаючи, що вони на цьому зароблять або стануть багатшими. Типовий приклад - це Віктор Медведчук. Він цього, як би, не приховує. Тому, ще раз повторю, боротьба йде за свідомість людей", - додав Геращенко.

Він нагадав, що проблема російського впливу на свідомість українських виборів лежить не тільки у площині російських телеканалів. "Я особисто в 2014 році, будучи тоді радником міністра внутрішніх справ Авакова, займався боротьбою з російським телебаченням в Україні. Ми й2ого вимкнули з усіх кабельних мереж. Ми прийняли спільні накази, за якими дільничні ходили по готелям, по лікарнях і перевіряли, щоб не було цих каналів. Але в інтернеті, будь ласка, російський телеканал "ОРТ", "НТВ". І кожен, хто хоче слухати цю отруту, він може туди зайти.

Але телеканали російські - це одне. А є питання впливу через різного роду соціальні мережі, через різного роду блогерів, які створюють і запускають в ефір фейки, запускають неправду. Російські спецслужби створили в інтернеті величезну систему, по якій десятки тисяч російських громадян і українських громадян отримують завдання по електронній пошті, по мессенджерам: сьогодні ми піднімаємо тему "з'їзд Порошенко пройшов не так" або "з'їзд Тимошенко пройшов не так", або ще когось.

І це все створює величезний-величезний вал інформації в інформаційних потоках. І тому боротьба йде за свідомість громадян", - підсумував Геращенко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...