"Пройшов жахіття війни, а вдома...": На Тернопільщині помер учасник АТО (фото)

Є ймовірність, що трагедія трапилась унаслідок жорстокого побиття, за яке ніхто з кривдників не поніс покарання.

22 лютого помер 32-річний учасник АТО із села Якимівці Лановецького району на Тернопільщини Олександр Цюх. Деталі смерті невідомі. Про сумну звістку у соцмережі повідомив священик Олексій Філюк. Інформацію підтвердив Голова обласної спілки учасників АТО Дмитро Харчук, передають Патріоти України.

"Сьогодні Лановеччину сколихнула сумна звістка бо перестало битись серце учасника АТО Олександра Цюха. Хлопця , який пройшов жахіття війни, нещодавно одружився і залишалося йому лише порадіти життю і пожити", – написав отець.Олександр Цюх був призваний під час 4-ї хвилі мобілізації. Більше року прослужив в АТО водієм-механіком у танкових військах 28-ої бригади. У серпні 2015 року дислокувався біля Курахового, отримав поранення. Після демобілізації працював таксистом.

Обставини смерті чоловіка з'ясовуватиме експертиза. Є ймовірність, що трагедія трапилась унаслідок жорстокого побиття, за яке ніхто з кривдників не поніс покарання.Ввечері 28 червня 2017 року Oлександр зі свoєю дівчинoю та її пoдругoю стoяв на автобусній зупинці у Якимівцях, кoли дo них під'їхала автівка із п'яними чoлoвіками, які пoчали чіплятися дo дівчат. Учасник АТО зрoбив їм зауваження, тоді чоловіки вчотирьох накинулися на нього та жoрстoкo пoбили. Свідки кажуть, що коли потерпілий вже лежав, один з нападників наніс йому удар ногою по голові.

Він 4 дні він пролежав в комі, та 2 тижні у реанімації. Йому поставили діагноз – відкрита черепно-мозкова травма, забій склепіння головного мозку з епідуральною та субдуральними гематомами справа, перелом склепіння та основи черепа справа. Стан Олександра був стабільно важкий.Після виписки з лікарні, Олександр та Тетяна, за яку він заступився вирішили жити разом. "Тетяна побачила у ньому красивого, мужнього та сильного чоловіка й зрозуміла, що саме з ним буде і справді як за кам'яною стіною. Таня ж привернула увагу Олександра своєю красою, простою й великою турботою. У випробуваннях, що випали на їх долю – вони зрозуміли, що знайшли один одного. Тому. Відтоді вони нероздільні", - писало видання 0352.ua.Через два роки пара одружилась. Весілля відгуляли скромно, у сімейному колі. У весільну подорож молодята не поспішали,очікували народження первістка.

Причетних до побиття Михайла Гінду, Миколу Загаєвського, Віталія Замойського та Вадима Скакуна, звинуватили у груповому хуліганстві. Усім загрожувало до 5 років ув'язнення. Однак, згідно з вироком Лановецького райсуду, вони отримали різні терміни обмеження волі. Та покарання не відбуватимуть, потрапили під Закон про амністію, повідомила представник потерпілого Людмила Петровець.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...