Прокляття "Кузі": Російські ура-патріоти нажахані чередою нещасть з останнім авіаносцем Росії і його "чорною кармою"

Остання подія з авіаносцем «Адмірал Кузнєцов» змусила задуматися про його драматичну історію навіть представників країни-агресора.

Про це пише автор статті, розміщеної на сайті Центру Сулакшина, який виступає під гаслом «Россия должна быть всегда», передають Патріоти України.

«Да, с кораблями случается всякое, но такое количество ЧП определенно приводит к мысли о том, что на российском авианосце лежит проклятье», — вважає автор статті.

Разом з тим, на його думку, в тому, що відбувається з «Адміралом Кузнєцовим» немає провини потойбічних сил. Вся справа в двох країнах: тієї, в якій він був побудований, і тієї, якій зараз належить.
Закладений в останнє десятиліття СРСР авіаносець, як складний соціально-технічний об'єкт, несе на собі печатку проблем, з якими зіткнулася вмираюча країна. Корабель виявився поганий спочатку: за задумом, по конструкції, по виконанню.
Зараз на це накладаються проблеми Російської Федерації, яка «докотилася до термінальної стадії своєї державності набагато швидше СРСР - менш ніж за 30 років».

«Поддерживать в боеспособном состоянии отличный авианосец очень дорого. Плохой — еще дороже. Но проблема не только в деньгах. Еще для этого нужен квалифицированный персонал и развитая инфраструктура. Со всем этим сейчас есть проблемы», — вважає російський журналіст.

Розвал інфраструктури, на його думку, видно вже неозброєним оком: руйнуються мости, горять торгові центри, руйнуються залізниці, люди гинуть там, де такого в принципі бути не повинно.
Бюджет РФ на 2019 рік, в якому витрати на науку і освіту становлять 1/7 від витрат на силовиків, чітко дає зрозуміти: якісної освіти, а значить, кваліфікованих кадрів, не буде.
Однак витрати на силовиків все-таки високі - 5,4 трлн рублів на рік. Цього достатньо, щоб оборонна галузь процвітала, незважаючи ні на що. І, тим не менш, це не так: ключові підприємства оборонної галузі або вже банкрути, або знаходяться в кризі.
Причину цього автор статті бачить в тому, що поки вся російська політична еліта має на Заході нерухомість, сім'ї, яхти і банківські рахунки, реальна обороноздатність РФ їм не потрібна або навіть небезпечна.
Тому оборонка перетворилася просто в зручний інструмент розпилу держбюджету і деградує разом з усією країною. Природно, першими від цього страждають найбільш складні об'єкти, не критичні з точки зору можливості виникнення масових заворушень. Проблема в тому, що скоро такі об'єкти закінчаться і «прокляття Адмірала Кузнєцова» почне поширюватися все ширше і ширше, зачіпаючи електростанції, системи водопостачання, залізні дороги, авіацію і так далі. А це вже, на жаль, загрожує людськими жертвами.
Джерело: Факты
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...