Пронизливий пост про ''кіборгів'' написав ветеран АТО

Ветеран АТО на Донбасі Олександр Морозов, який воював в околицях Донецького аеропорту, в День пам'яті захисників ДАП поділився спогадами про події 4-річної давнини.

"Уже четвертий рік 20 січня для мене дуже своєрідний день... У цей день я дізнався, що таке смерть. Не те, щоб я до січня 2015 року не знав, що таке смерть, я бачив аварії із загиблими, утоплеників, шибеників, але 20 січня я дізнався, що таке смерть тих людей, які поруч з тобою, тих, хто ще день тому розповідав тобі з сигареткою під час мінометного обстрілу – Саня, повернуся я додому і буду цими руками ліжечко з дерева робити, тому що дружина у мене вагітна, уявляєш ?! Я татом буду! А вже через день ти витягаєш його з машини з ще теплими, але поламаними руками, які вже нічого не зможуть зробити, тому що тіло його вже 30 хвилин як без ознак життя..." – пише Морозов у своєму Facebook, передають Патріоти України.

"У цей день в 2015 році, за інформацією ГШ, загинули 50 захисників України, з них третина – на моїх очах. Саме 20 січня я побачив все – життя, смерть, кров, страх, мужність, самовідданість, хоробрість, незламність, сльози і біль... Більшість взагалі не може навіть уявити собі, що це і як. Більшість вже й не пам'ятає, як це було, ну там якісь кіборги були, запощу картиночку сумну..." – зазначив він.

Як підкреслив ветеран АТО, його дуже насторожує, що "люди, які прагнуть керувати країною, спекулюють війною, поняттями війни та всім, що з цим пов'язано, в своїх особистих цілях власної вигоди".

"Для всіх, хто, підгортаючи свій хвіст, каже, що війну треба закінчити, або врегулювати, або ще якось просто вирішити – йдіть в ср*ку! Війну можна або виграти, або програти! Все! І я вірю в те, що ми обов'язково її виграємо, адже правда – за нами, а у кого правда, той і сильніше! Війна ніколи не закінчиться для тих, хто брав у ній участь, війна ніколи не закінчиться, для людей, які втратили на ній своїх близьких, рідних людей", - уклав Морозов.

Олександр Морозов з міста Ромни Сумської області пішов у зону АТО влітку 2014 року, в розпал Іловайського котла. Воював у Донецькій області, здійснював підтримку українських бійців, які обороняли аеропорт. 20 січня Морозов разом з іншими бійцями проривався до аеропорту забрати поранених і загиблих. Його колону розгромили терористи, сам Морозов потрапив у полон, де провів майже три роки.

Як відомо, 20 січня Україна відзначає День пам'яті захисників Донецького аеропорту (ДАП), оборона якого тривала 242 дні. Тільки за офіційними даними, за час оборони аеропорту загинуло понад 200 українських бійців, ще понад півтисячі дістали поранення.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...