"Проросійські погляди має приблизно кожен шостий", - соціолог про прихильників "русского міра" в Україні (відео)

Є певна частина українців, яка за зближення з Росією. Через сімейні зв'язки, поїздки, бізнес, торгівлю між державами, контрабанду, ностальгію за СРСР. А є й етнічні українці, які за Путіна і Сталіна. І ніяк не за Європу.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів соціолог, керівник соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович, передають Патріоти України.

"Є певна частина українців, яка за зближення з Росією. Через сімейні зв'язки, поїздки, бізнес, торгівлю між державами, контрабанду, ностальгію за СРСР. А є й етнічні українці, які за Путіна і Сталіна. І ніяк не за Європу. Проросійські погляди має приблизно кожен шостий українець. Для них Захід - незрозумілий. Можливо, мовний бар'єр – одна з причин. Такий українець їде працювати в Росію, бо "там нас поймут", - говорить соціолог.

Українці визначилися щодо векторів, за якими розвиватиметься держава. "Колись можна було говорити про розкол держави. На цьому заробляли політичні бали. Зараз – ні. Коли 60 відсотків говорять, що йдемо до Європи, а ти кажеш – до Росії, кожен другий плюне тобі в морду. Це небезпечно. Думаю, змінити вектор ніхто не зможе. Україна повстане проти цього. Ми це вже бачили у 2013-му. У нас однозначні вектори щодо української мові, ставлення до Росії, Європи та НАТО", - зазначив експерт.


Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...