Прощання з "совком": У Москві помер ДКНСист, останній голова Верховної Ради СРСР

Лук'янову було 88 років.

Останній голова Верховної ради СРСР Анатолій Лук'янов помер на 89-му році життя, передають Патріоти України з посиланням на його дочку Олену Лук'янову.

За її словами, Анатолій Лук'янов помер 9 січня в Москві. "Він тяжко хворів", - додала вона.

Лук'янов народився в Смоленську в 1930 році. Закінчив юрфак Московського державного університету. У 1984 році був обраний депутатом Верховної ради СРСР. У березні 1990 року Лук'янов став головою Верховної ради, змінивши на цій посаді Михайла Горбачова, якого обрали президентом СРСР.

У серпні 1991 році Лук'янов приєднався до Державного комітету з надзвичайного стану, через що після провалу путчу його було заарештовано. У 1994 році його, як і інших учасників ДКНС, амністували. Після цього Лук'янов обирався до Держдуми, входив до складу президії ЦК КПРФ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...