Прощавай ВДВ: В Україні Високомобільні десантні війська перейменували в Десантно-штурмові

Змінити назву вирішили через те, що абревіатура ВДВ збігається з назвою російських Повітряно-десантних військ.

Таке рішення підтримала Верховна Рада 5 квітня. За президентський законопроект №7330 проголосували 236 народних депутатів, передають Патріоти України.

Документом вносяться зміни до законів "Про Збройні сили України", "Про оборону України" та "Про правовий режим воєнного стану".
Змінити назву вирішили через те, що абревіатура ВДВ збігається з назвою російських Повітряно-десантних військ. Через вторгнення Росії в Україну таку назву викликало негативне ставлення до військових. "Щоб не було ніяких регламентних зауважень, посилаючись на висновок головного науково-експертного управління, яке говорить, що нам потрібно конкретизувати назву законопроекту, ми пропонуємо під стенограму зараз змінити його назву - "Про внесення змін до деяких законів України з питань оборони десантно-штурмових військ". Він таким чином стає досконалим, можна голосувати в цілому прямо зараз", - заявив нардеп від БПП, секретар комітету з питань національної безпеки і оборони Іван Винник.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...