"Процес позитивний", - Путін схвалив ідею лідера Франції про створення європейської армії

У Росії "перегукуються позиції" з Францією щодо ідеї Еммануеля Макрона про створення загальноєвропейських збройних сил.

Путін вважає, що Європа має бути незалежною та самодостатньою в сфері оборони і безпеки. Про це президент Росії заявив в інтерв'ю пропагандистському каналу RT, передають Патріоти України.

Очільник Кремля наголосив, що ідея про створення загальноєвропейських сил "не є новою". "Що стосується альтернативних збройних сил, загальноєвропейських, це не нова ідея, зараз президент Макрон її реанімував, але мені про це ще говорив один із колишніх президентів Жак Ширак, але й до нього були ці ідеї", – сказав він.

За словами Путіни, прагнення Європи до самодостатності у сфері безпеки не є несподіваним. "Європа – потужне економічне утворення, потужний економічний союз і, в цілому, це цілком природно, що вони хочуть бути незалежними, самодостатніми, суверенними у сфері оборони та безпеки", – зазначив він.

Він також підкреслив, що загалом "процес позитивний з погляду зміцнення багатополярності світу". "У цьому сенсі у нас перегукуються позиції з Францією", – наголосив Путін.

Нагадаємо, Президент Франції Еммануель Макрон закликає європейські країни приготуватися до захисту від Росії, Китаю та США. Французький президент наголосив, що головною жертвою виходу США з договору про ракети середньої та малої дальності з Росією стане Європа та її безпека. Він також підкреслив, що європейські країни не зможуть захиститися без єдиної армії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...