Протистояння на Корейському півострові: Експерти підрахували можливу кількість жертв в разі війни з КНДР

У перші дні конфлікту між КНДР і Південною Кореєю можуть загинути до 300 тис. чоловік навіть без використання ядерної зброї.

Про це йдеться в доповіді Служби досліджень конгресу США, передають Патріоти України. При цьому Сеул знаходиться в радіусі ураження північнокорейської артилерії.

З огляду на щільність населення, військовий конфлікт «може торкнутися понад 25 млн. осіб по обидва боки кордону, включаючи 100 тис. громадян США», пише Bloomberg.

Навіть якщо КНДР буде використовувати звичайне озброєння, в перші дні число загиблих складе від 30 тис. до 300 тис. чоловік. Таку оцінку дослідники дають виходячи з концентрації артилерії Північної Кореї, яка здатна обстрілювати в тому числі і столицю Південної Кореї.

За даними дослідників, артилерія КНДР може вистрілювати до 10 тис. снарядів на хвилину.

Початок війни на Корейському півострові, на думку авторів доповіді, призведе до масової мобілізації американських сил, висадці їх на Корейський півострів і великих військових втрат. Конфлікт може вийти за межі півострова в разі вступу в протистояння Китаю, помітили дослідники. На їхню думку, учасниками конфлікту можуть стати Росія і Японія.

Раніше КНДР пригрозила США «нечуваним ударом» в «несподіваний момент» у відповідь на навчання біля берегів Південної Кореї. У свою чергу, міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що у відповідь на будь-яке застосування ядерної зброї Пхеньян чекає «потужна військова відповідь».

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...