Противник нервує чим далі, тим більше: Якими новинками підсилились ЗСУ протягом 2017 року (фото, відео)

На озброєння армії України цього року прийнято 14 зразків нової зброї та військової техніки.

Загалом у 2016-2017 роках на озброєння Збройних Сил України прийнято 33 зразки озброєння та військової техніки. Gazeta.ua зібрала самі цікаві та іноваційні зразки зброї, які прийняла армія в цьому році, передають Патріоти України.

60-мм міномет "Камертон"

Міномет М60 - призначений для знищення живої сили супротивника і техніки, розташованої в укриттях або окопах. Розробник та виробник: ПАТ "Завод "Маяк". Їх робоча дальність - від 400 м до 1 км. Основні переваги - мобільність та легка вага.

Безпілотник Fly Eye

Апарат "Літаюче око" має пряме крило з розмахом 3,6 м, до якого кріпиться фюзеляж характерної форми, його довжина 1,9 м, його злітна вага становить 11 кг, тоді як на корисне навантаження припадає 4 кг. Силова установка дає змогу апарату розвивати швидкість до 160 км/год. й підніматися на висоту до 4 км. Тривалість польоту, залежно від різних факторів, — у межах двох-трьох годин.

Локатор 79К6

Трикоординатна радіолокаційна станція кругового огляду. Призначена для роботи в умовах наявності перешкод природного та навмисного типу. Станція призначена для використання в протиповітряній обороні, для видачі даних про ціль на зенітно-ракетний комплекс, а також як інформаційна ланка з військово-повітряними цілями і підрозділами ППО. Її ЗСУ передав науково-виробничий комплекс "Іскра" виробив у квітні.

Броневик "Козак-2"

Навесні ЗСУ прийняли на озброєння бронеавтомобіль "Козак-2". Новий броньовик витримав кількамісячні випробування за всіма армійськими параметрами, його навіть підривали мінами.Призначений для перевезення як особового складу, так і озброєння. На ньому можна патрулювати місцевість та проводити спецоперації. Авто витримує прямі влучання набоїв калібру 7.62 та захищає від мінних осколків.

Ракетний комплекс "Корсар"

Легкий переносний ракетний комплекс призначений для ураження нерухомих і рухомих сучасних броньованих цілей. Також малорозмірних цілей типу довготривалих вогневих точок, танків в окопі, легкоброньованих об'єктів і вертольотів. Максимальнадальність стрільби - 2,5 км.

Автомат "Вулкан" та "Малюк"

Глибока модернізація автомату Калашникова за схемою булпап, що дозволяє значно скоротити довжину зброї, зробивши її компактнішою, та змістити центр ваги у більш зручну точку, що покращує точність вогню.

Десантна парашутна система "Dedal"

На озброєння Збройних Сил України прийнятий комплект, що призначений для виконання навчально-тренувальних, бойових та інших видів стрибків з парашутом окремими особами. Максимальна висота застосування - 8 км, площа куполу - 83 кв. м, мінімальна висота десантування - 100-200 м, вертикальна швидкість зниження парашутиста - не більше 5 м на секунду.

Богдан-2251

У січні на озброєння прийняли санітарні автомобілі "Богдан 2251", які виготовляються у компанії Олега Гладковського, друга президента Петра Порошенка. Серійний випуск "Богдан 2251" почали в листопаді 2016-го і до кінця року планували передати армії 60 машин. Вартість такої техніки $32 тис. за одиницю. Запланована партія санітарних авто для армії коштуватиме державі 54 млн грн за нинішнім курсом.

Снайперська гвинтівка Barrett M107A1

В грудні 2017 року американський уряд за схвалення Президента США надав дозвіл на продаж Україні партії гвинтівок Barrett M107A1 разом зі снайперськими набоями та іншим пов'язаним обладнанням на загальну суму $41,5 млн.

Комплекс радіоперешкод "Мандат"

Вироби Р-330УВ1М та Р-330УВ2М успішно пройшли кваліфікаційні випробування та за рядом характеристик не мають аналогів у світі. Перший зразок мобільного комплексу РЕБ "Мандат" у складі семи станцій був розроблений і виготовлений ПАТ "Топаз". Система складається з чотирьох спецсистем зв'язку.

Автоматична гармата ЛВГ-30

Гармата є повним аналогом радянської автоматичної 30-мм гармати 2А42. Призначена для ураження легкоброньованих цілей на відстанях від 1500 метрів, живої сили противника - до 4 кілометрів, повітряних цілей - на висотах до 2000 метрів з дозвуковими швидкостями і похилою дальністю до 2500 метрів. Вона може встановлюватися на різні типи легкої бронетехніки - БМП-2, БМД-2, БМД-3, БТР-80, БТР-90, БТР-4.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...