Провідні російські ЗМІ відзначилися черговою великою брехнею

До числа брехунів потрапили такі потужні пропагандистські ресурси, як Life, "Царьград" та "РИА Новости".

Низка пропагандистських ЗМІ добрехалася до того, що стаття голландського видання De Volkskrant про ресторан у Москві, яка між іншим була минулорічною, перетворилась на новину про голод у столиці Росії внаслідок санкцій, у зв'язку з чим москвичі змушені їсти щурів, передають Патріоти України з посиланням на 24 Канал.

Весь резонанс розпочався зі статті на "РИА Новости", в якій автор зауважив, що "одне з провідних видань голландського істеблішменту" розповідає байки про Росію, які "просто вражають своєю примітивністю і однобічністю". За його словами, голландська газета взяла нешкідливий привід (в Москві відкривається ресторан південноросійської кухні, в якому подають м'ясо нутрій), перебрехала його та написала велику статтю, в якій намагалася підвести читача до думки про те, що після санкцій "московський середній клас став відчувати моторошну нужду в м'ясі", відтак "давиться тепер, бідний, "щурятиною".

Як зазначають журналісти проекту "Лапшеснималочная", цю ідею підхопила решта ЗМІ, які віддали перевагу посилатися на "РИА Новости", а не на першоджерело, оскільки перегляд статті на De Volkskrant вимагає платної передплати.

Крім того, видання не лише передрукували новину інформаційної агенції, а й додали від себе багато фейкової інформації – до прикладу, телеканал "Царьград" придумав, що в очах євпейців "москвичі пухнуть від голоду".

Додамо, що сам матеріал голландського ресурсу вийшов ще рік тому – 28 листопада 2016 року.

"Вся стаття вміщується на одній сторінці, це коротенька замітка слів на 300. Ось, можете переконатися за посиланням (там повний текст, оригінал під пейволом). Ну і, зрозуміло, в ній жодного разу, ні в якому контексті не згадується "голод". Більш того, тон статті взагалі є позитивним – мовляв, шеф-кухарі експериментують з традиційними продуктами, створюючи нові цікаві страви. Навіть близько нічого про "середній клас, що зазнає страхітливу нужду в м'ясі", в статті немає, –підкреслюється у матеріалі проекту "Лапшеснималочная".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...