При цьому заявляє, що є патріотом України: Екс-мер Торецька розповів, чому у 2014 році виступав на боці "ДНР" (відео)

Колишнього мера Торецька Володимира Сліпцова звинувачують в посяганні на територіальну цілісність країни, з СІЗО його відпустили напередодні обміну в кінці грудня, але на окуповану територію він їхати не схотів.
Володимир Сліпцов

Чоловік повернувся додому та навіть запросив туди журналістів, аби показати, як він живе, - йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

"Всі думають, що мер має спати на італійському ліжку – це саморобне", - прокоментував свої меблі чоловік. Він твердить, що хоче жити в Україні, бо 50 років віддав державній службі. "Україна – це єдина суверенна держава, і якщо хтось вважає інакше, то він помиляється", - твердить Сліпцов.

Володимиру Сліпцову вдруге не змогли обрати запобіжний захід. Рівно тиждень тому на засідання не з'явився адвокат, а сьогодні стало погано самому Володимиру. Колишнього мера звинувачують в посяганні на територіальну цілісність та участь у терористичних організаціях. ТСН вдалось побувати вдома у підозрюваного.

Натомість прокуратура й свідки вважають, що цей чоловік лукавить, бо лишилися свідчення, як бойовики "ДНР" дякували йому за допомогу – зокрема виділені намети для проведення псевдореферендуму. Олег Василенко називає себе очевидцем тих подій і твердить, що мер зачитував повідомлення про створення терористичної "республіки". Сліпцов пояснює це тим, що потрібно було заспокоїти мітингарів, бо протидіяти захопленням сам не міг. "Мені складно було одному це зробити з тієї причини, що міліція розбіглася, прокуратура розбіглася, вони здійснили зраду – вони покинули місто напризволяще", - вважає екс-посадовець.

Суд над ним відбувається в закритому режимі з огляду на те, що розгляд може торкнутися питань, що становлять державну таємницю. Захист вважає, що утримувати Сліпцова під вартою немає сенсу, натомість прокуратура наполягає саме на такому запобіжному заході. Активісти ж наполягають, що мер Торецька настільки впевнено почувається в Україні, що навіть відмовився від можливості виїхати в "ДНР", бо, мовляв, відчуває, що тут йому нічого не загрожує. На волі також колишній мер Слов'янська Неля Штепа, яка вітала в 2014 році бойовиків Гіркіна, впевнено в своєму кріслі сидить очільник Добропілля Андрій Аксьонов, у якого взагалі виявили російське громадянство.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...