Причетний до убивства понад 300 тисяч людей: У Німеччині помер колишній "бухгалтер Освенцима"

Помер 96-річний Оскар Гренінг, відомий також як "бухгалтер Освенцима".

Оскар Гренінг

Про це повідомили в прокуратурі Ганновера, передають Патріоти України з посиланням на Deutsche Welle.

Смерть настала минулої п’ятниці, 9 березня. Інформацію про смерть підтвердив також адвокат Гренінга. Він зазначив, що поінформував про це прокуратуру.

Колишнього есесівця Гренінга засудили 2015 року в Люнебурзі до чотирьох років позбавлення волі за причетність до убивства понад 300 тисяч людей у концтаборі "Освенцім", хоча він безпосередньо не брав участі у жодному вбивстві. Під час суду Гренінг визнав, що розпоряджався фінансами та цінними речами депортованих євреїв у "Освенцимі". Суд тоді визнав це внеском у функціонування націонал-соціалістичного механізму масових убивств.

Гренінг оскаржив свій вирок, однак Верховний суд в листопаді 2016 року підтвердив законність вироку. Наприкінці грудня 2017 року Конституційний суд Німеччини відхилив скаргу Гренінга та постановив, що він має відбувати покарання у в’язниці. Гренінг також подавав клопотання про помилування, але в січні цього року прокуратура німецького міста Люнебурга його відхилила.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...