Пригоди заступників Луценка в Ізраїлі: Генпрокуратура прокоментувала справу з таємними переговорами з міністром-утікачем Януковича

Генеральна прокуратура заявляє, що метою зустрічі в листопаді 2016 року з підозрюваним у крадіжці кількох об’єктів екс-міністром енергетики та вугільної промисловості Едуардом Ставицьким була перевірка його готовності до співпраці зі слідством.

Анжела Стрижевська і Євген Єнін

Про це йдеться в спеціальному коментарі заступників генпрокурора Євгена Єніна й Анжели Стрижевської, викладеному у Facebook 11 червня, передають Патріоти України.

Перш за все Єнін наголосив, що "зазначена поїздка відбувалася у формі офіційного відрядження, що підтверджено всіма потрібними документами".

"Метою поїздки було проведення зустрічі з підозрюваним Ставицьким, який постійно перебуває на території держави Ізраїль, і перевірка його готовності до співпраці зі слідством", – сказав заступник Луценка. За словами Єніна, зустріч ініціював сам Ставицький, який нібито звернувся до ГПУ через своїх представників.

Стрижевська підтвердила, що представники ГПУ виклали Ставицькому позицію щодо угоди зі слідством, яка базувалася на трьох основоположних речах: відшкодування збитків, завданих державі, і визначених експертами в рамках кримінального провадження, друге – визнання провини та викривальні показання щодо інших учасників злочину. За її словами, перемовини показали, що фігурант не готовий до укладення угоди. "В зв'язку з цим ми вважали вичерпаними можливості для подальших переговорів", – зазначила Стрижевська.

Заступники Луценка, кажуть, що довели позицію до керівництва і в подальшому ГПУ отримала дозвіл суду на заочний процес щодо екс-міністра. Єнін і Стрижевська зазначили, що всі закиди про "затягування термінів розслідування через буцімто досягнення якихось позапроцесуальних домовленостей є абсолютно необґрунтованими".

В ГПУ наголошують, що кваліфікація дій Ставицького не зазнала жодних змін. "Як було сформовано в остаточній підозрі, підписаній у 2016 році, так і в матеріалах обвинувального акта фігурує ч. 5 ст. 191, ч. ст. 209, ст. 358 та ст. 366 КК України", – сказав Єнін.


Раніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що в листопаді 2016 року Єнін і Стрижевська відвідали Ізраїль для проведення таємної зустрічі зі Ставицьким в одному з готелів Тель-Авіва. Журналісти припускали, що тоді прокурори пробували домовитися з екс-міністром, тому його справу передали до суду лише цієї весни, хоча вона була готова ще півтора роки тому.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...