Прийшли за замовником? - СБУ нагрянула з обшуком до депутата у справі вбивства Гандзюк

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) в Херсоні обшукали квартиру депутата Херсонської обласної ради Миколи Ставицького в рамках розслідування нападу на радницю міського голови Катерину Гандзюк.

Про це в Facebook повідомив 10 листопада депутат Херсонської міськради Дмитро Ільченко, який був присутній на місці подій в якості захисника, передають Патріоти України.
«Співробітники СБУ увірвалися в квартиру депутата обласної ради Ставицького. Шукають докази участі його у вбивстві Катерини Гандзюк. Рішення суду немає. Документів у працівників СБУ немає. Що конкретно шукають - сказати відмовляються», - написав він.
Після завершення процесуальних дій Ільченко проінформував, що підписав документ про нерозголошення і на цій підставі відмовився повідомляти подробиці.
Нагадаємо, на сьогодні у справі Гандзюк заарештовані ймовірний організатор нападу Сергій Торбін, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов та Микита Грабчук, який, за версією слідства, облив активістку кислотою. Замовники злочину досі не відомі. За словами гепрокурора Юрія Луценка, слідство підозрює 12 осіб в тому, що вони могли виступити замовниками вбивства.
Кримінальне провадження про напад на активістку перекваліфіковано зі статті «замах на вбивство з особливою жорстокістю» на статтю «умисне вбивство». Розслідування веде Головне слідче управління СБУ.

Парламентський контроль за слідством здійснює тимчасова слідча комісія Верховної Ради.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...