"Прийшли захищати від "правосєків" і татар": Стали відомі унікальні подробиці захоплення Криму

Як зазначив військовий, вся операція була спланована на відмінно...

Майор ЗСУ, глава прес-служби командування Сил спеціальних операцій Олексій Нікіфоров розповів, як проходила окупація Криму Росією. Він повідомив, що їхню військову частину блокували люди, яких він знав зі служби, передають Патріоти України з посиланням на Лівий берег.

"До нашої частини приїхали, по-моєму, 1 березня ввечері. Телефонують однокашникам, які на Кіровському аеродромі служать: що у вас відбувається? Вони кажуть, що їх охороняють морські піхотинці Феодосії. Росіяни сунулися на своєму "Уралі", бачать, що є охорона, кудись телефонують і через деякий час приходить розпорядження зі штабу флоту – морпіхів назад у пункт постійної дислокації. І як тільки ті поїхали, через годину знову заїжджають росіяни, витягають поламаний "борт" на злітну смугу, вибивають апаратуру, ламають посадкову, і все, аеродром не працює для посадки наших сил. Настільки якісне було планування цієї всієї операції, просто п'ятірку треба ставити", – згадував він.

Нікіфоров додав, що їхню в/ч блокував окремий батальйон морської піхоти ЧФ, що розташовувався в Темрюку. "Їхній командир батальйону – ми його знаємо щонайменше з 2010 року, тому що у нас був тоді спільний парад на 9 травня в Керчі, і їхня коробка тренувалася в нашій частині. Полігон Опук ми проходили разом, але тільки вони готувалися з квітня по листопад, ну а ми двічі в році приїжджали. Тобто, ми з ними в хороших відносинах були. Коли вони з’явилися першого числа, то сказали, що прийшли нас захищати. "Від кого?" "Від цих екстремістів ваших, від правосєків і від татар". І складно одразу було побачити ворога в тій людині, з якою горілки випито більше, ніж томатного соку. Ми з цими росіянами домовилися – стійте, як хочете, ми вас не чіпаємо, ви нас. Вам треба відзвітувати, а ми живемо, як жили, чекаємо своїх наказів", – розповів майор ЗСУ.

Нікіфоров додав, що після того цей батальйон поміняли на батальйон морської піхоти з Дагестану: "зовсім інші люди, які пройшли Чечню".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...