Приїзд британських військових до України спричинив паніку в РФ

У Росії вважають, що міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон нібито підбурює Україну до нових військових провокацій. Там стверджують, що "отримали сигнал" щодо намірів Британії.

Коментар опублікувало посольство Росії в Лондоні, передають Патріоти України.

Так російське відомство зреагувало на зустріч міністра оборони Степана Полторака та держсекретаря з питань оборони Британії Гевіна Вільямсона. що відбулася під час візиту останнього в Одесу 21 грудня.

Результатом двосторонніх перемовин стала домовленість між Україною та Британією про спільні дії в реформуванні ЗСУ та ВМС – перші британські військовослужбовці прибудуть до України вже в січні. Виконання низки завдань у межах попередніх домовленостей між країнами пришвидшили через агресивні дії Росії щодо України.

Російські дипломати вважають такі дії британського міністра "підбурюванням". При нагоді там згадали і дрони, через нещодавню появу яких над лондонським аеропортом довелося скасовувати рейси. "Не впоравшись із завданням ефективно нейтралізувати дрони над аеропортом Гатвік, схоже, Вільямсон зайнявся більш важливою справою – підбурюванням України до нових військових провокацій", – заявляють у російському посольстві.

У відомстві також наголошують, що "сигнал в Росії отримали". "Він полягає в тому, що на які безвідповідальні кроки не пішов би київський режим, британський уряд консерваторів буде завжди забезпечувати йому політичну і військову підтримку", – стверджують російські дипломати.

У Росії також переконані, що поїздка глави британського військового відомства виглядає "особливо показовою в умовах підготовки Порошенком військової акції 24-25 грудня".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...