"Прихватизація" української історії, або Що погубить Росію", - В'ятрович (відео)

Голова українського Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович щиро радий тому, що пам'ятники великим українським діячам з'являються на карті країни-агресора.

Володимир В'ятрович

Про це В'ятрович сказав в інтерв'ю "5 каналу", коментуючи те, що в російському Пскові аеропорт назвали іменем княгині Ольги, передають Патріоти України.

При цьому В'ятрович нагадав, що історія ставиться іронічно до таких "крадіжок" та провів аналогію з пам'ятником князю Володимиру в Києві, який був відкритий в кінці XIX століття. "Хай діячі української історії з'являються на карті Російської Федерації. Не бачу в цьому нічого крамольного. Звичайно, Росія думає, що вона таким чином посилить цю "прихватизацію" української історії. Але історія часом іронічно ставиться до таких речей", - сказав він.

В'ятрович згадав, як президент РФ Володимир Путін під час зустрічі з Макроном назвав Анну Ярославну "нашою", а не так давно в Москві звели пам'ятник Володимиру Великому. "Ось бачите, в Москві вже буде один український пам'ятник, в Пскові буде один український пам'ятник, може, коли-небудь з'являться і інші діячі української історії. Може, в Хабаровську буде пам'ятник Степану Бандері", - сказав історик в ефірі телеканалу.

В'ятрович переконаний, що історія РФ вже підходить до кінця і її дні полічені. "Російська імперія починалася, по суті, крадіжки з історії Русі, але, напевно, вона вже закінчується. І Російська імперія закінчується. Закінчуються її можливості для зловживань з історії. Все-таки в ХХІ столітті придумувати свою історію - це вже не проходить і не працює. Це ж не XVIII століття", - наголосив В'ятрович.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...