Приклад для наслідування: Морпіхи США будують бараки за допомогою 3D-принтерів

Використання 3D-принтерів промислового масштабу може незабаром повністю змінитися в своєму звичному розумінні.

Військовослужбовці морської піхоти США побудували бетонний барак площею в 500 кв.м. за допомогою спеціального комплексного 3D-принтера, передають Патріоти України.
Причому проект був завершений лише за 40 годин, що в значній мірі відрізняється від звичного періоду споруди дерев'яних бараків. Фахівці та військовослужбовці з числа морської піхоти і морських котиків США відзначають, що представлений метод принтинга будівель може незабаром стати звичною практикою в контексті потреб армії США на полігонах.
Насправді, це не перший проект, створений за допомогою промислового 3D-принтера - ще раніше фахівці робили спроби створення тих чи інших будівель і їх спроби найчастіше увінчувалися успіхом. Однак на даний момент мова йде про будівництво повноцінної бетонної казарми, де сам процес займає набагато менше часу і вимагає участі лише чотирьох Морських піхотинців армії США.
Порівнюючи цей метод з традиційним методом побудови дерев'яних бараків за допомогою близько десяти військовослужбовців - який займає до п'яти днів - стає зрозуміло, що використання 3D-принтера є дійсно чудовим способом прискорити процес. Крім того, морська піхота США активно співпрацювала з фахівцями з підрозділу Морських котиків, що і вилилося в створення на території військового полігону в Іллінойсі повноцінного бетонного барака. При цьому варто відзначити, що бетон клався і замішувався самими військовослужбовцями, що натякає на можливість додаткового прискорення будівельного процесу, якщо довірити цю роботу роботам.

Як би там не було, але сучасний комплекс технологій промислового 3D-принтинга розвивається семимильними кроками, що вже незабаром дозволить говорити про більш масштабні і сміливі проекти, які так чи інакше пов'язані з можливістю поліпшення життя у всіх його значеннях. Ось і армійський проект США з бетонними бараками продемонстрував, що навіть в уже розвиненому середовищі є місце різним нововведенням і поліпшенням, які можуть додатково покращити процес!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...