Припинення АТО, спрощення отримання пенсій, налагодження торгівлі: РосЗМІ про план Порошенка для Донбасу

Російська газета "Комерсант" нібито дізналась деталі законопроекту "Про відновлення державного суверенітету над тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей".
Фото: Politeka

Матеріал розміщений на сайті видання, передають Патріоти України.

Так, "співрозмовники в Раді" заявили ЗМІ, що влада України підготувала населенню Донбасу "низку пільг і послаблень".

"Планується спростити порядок отримання жителями "ДНР" і "ЛНР" українських пенсій, налагодити торгівлю між "окремими районами" та територіями, підконтрольними Києву, знизити обмеження на вагу вантажів, що перевозяться через лінію розмежування, - нинішній ліміт, що становить 50 кг на одну легкову машину, буде підвищено до 180 кг", - пише газета.

Видання наводить заяву нібито депутата від фракції "Блоку Петра Порошенко", який заявив, що український президент хоче "продемонструвати і Заходу, і жителям ОРДЛО добру волю Києва".

"Петро Порошенко не втрачає надії зробити Україну привабливою в очах жителів Донбасу, він хоче довести, що її паспорти, що дозволяють без віз їздити до Європи, краще так званих денееровских", - сказав неназваний депутат.

Також за даними газети, Київ хоче припинити антитерористичну операцію, а замість неї у прифронтових районах Донецької і Луганської областей передбачається ввести воєнний стан.

"Головна інтрига - питання про те, на які саме території це положення буде поширено. За словами джерела, близького до адміністрації президента України, остаточне рішення ще не прийнято, але, швидше за все, в список увійдуть такі міста, як Маріуполь, Краматорськ, Слов'янськ, Авдіївка та Мар'їнка, контрольовані Києвом. На думку співрозмовника, між планом мирної реінтеграції Донбасу і готовністю оголосити в окремих районах режим воєнного стану немає ніякого протиріччя. Він також переконаний, що нові ініціативи Києва ні в чому не суперечать мінським угодам", - запевняють російські журналісти.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...