Приціл "Чеха" ще не збився!: В "Айдарі" показали реліквію легендарного командира (відео)

Новолуганське в Донецькій області перетворюється на нову гарячу точку на карті АТО.

Легендарний "Чех"

Колишня "сіра зона" перейшла під контроль української армії наприкінці 2016 року з огляду на потребу перекрити шлях контрабанді, йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Опорні пункти і блокпости перекрили шлях фурам, які раніше курсували між підконтрольною урядові та окупованою проросійськими терористами територією. Нині там проїзд для автомобілів заборонений.

Відтоді окупанти стріляють переважно дрібним калібром, але практично щодня, а інколи додають до звичного арсеналу ще й потужну зброю. Днями по українській території гатили з танка – лише завдяки блискавичній реакції військових минулося без жертв.

Місцеві військові без пафосу констатують: запобігати появі "двохсотих" і "трьохсотих" допомагає вже неабиякий бойовий досвід. Бійці "Айдару" воюють іще з 2014 року та навчають тонкощам цієї справи новобранців.

Одна з реліквій позиції – оптичний приціл "Чеха", легендарного командира групи "Холодний Яр" Євгена Войцеховського, який загинув на чолі розвідницької групи в Щасті.

Тепер прицілом володіє боєць із позивним "Добрий". "Крайовий отаман Олег Островський вручив його мені. Чудова річ", - каже він.

На прицілі є 11 насічок, які ставив сам "Чех", після його смерті не домальовують. Бійці кажуть, що Войцеховський позначав лише вбитих російських офіцерів – простих терористів він не рахував.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...