Приватна розвідка США оприлюднила військові плани Росії

Москва зосередилася на нарощуванні континентальної військової сили і знижує свої морські амбіції.

Про це повідомляє розвідувально-аналітична компанія Stratfor, передають Патріоти України.

Повідомляється, що російська військова модернізація входить у вирішальний етап. Державна програма озброєнь (ГПВ), що охоплює 2018-2025 роки, повинна бути завершена у вересні. Новий план буде визначати не тільки можливості озброєння країни в 2030-х роках, але і стратегічний напрям розвитку російських військ загалом

За даними розвідки, основне обмеження для Кремля буде фінансовим. Через різке зниження цін на нафту в 2014 році оборонний бюджет Росії, бурхливо зростаючий протягом майже двох десятиліть, почав стикатися зі значними труднощами. Вищої точки проблеми досягли в цьому році: Кремль скоротив військовий бюджет на 5%.

Перше з 1990-х років скорочення означає, що Росія не зможе досягти своєї офіційної мети - модернізувати 70% своїх збройних сил до 2020 року. Тим часом основна частина російського флоту відчайдушно потребує фінансування.

Проте хоча б в одному морські мрії Росії не втратять від скорочень - в атомному підводному флоті. Останнім часом головним питанням оборони РФ стало ядерне стримування, що включає в себе наземні ракети, атомні бомбардувальники і підводні човни з ядерними балістичними ракетами. Під час холодної війни атомні підводні човни були настільки цінними, що радянський надводний флот став в більшій чи меншій мірі допоміжною зброєю підводного. У найближчі роки це засіб залякування буде таким же значущим для збройних сил Росії, вважають в американській розвідувально-аналітичної компанії.

Також Кремль буде більше вкладатися в стратегічні транспортні літаки і вдосконалені бойові літаки з акцентом на модернізацію літаків четвертого покоління, а не на нові, більш передові моделі, такі як малопомітний винищувач Т-50.

Росія також зосередить увагу на інвестиціях, які допоможуть зробити її повітряні і наземні сили більш маневреними, гнучкими і смертоносними, включаючи високоточні боєприпаси, розширені можливості використання радіоелектронної боротьби, модернізоване обладнання управління та контролю, космічні активи і поліпшені розвідувальні та наглядові механізми, а саме безпілотні літальні апарати.

Росія буде фокусуватися на південних і західних військових округах, які відповідають за країни Балтії, Україну та Кавказ. Кремль також приділятиме першочергову увагу арктичному Об'єднаному стратегічному командуванню "Північ", яке отримає статус військового округу до 2020 року.

У Stratfor вважають, що оборонні пріоритети Росії відображають те, що влада країни сприймає як найбільші загрози безпеки.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...