Приватизація Господа по-українськи: 11 чиновників задекларували власні церкви, каплиці і монастир (інфографіка)

У приватній власності знаходяться навіть ворота старовинного Домініканського монастиря.

В Україні 11 чиновників, суддів і депутатів внесли в свої електронні декларації церкви, каплиці і навіть один монастир. Про це йдеться в розслідуванні проекту "Декларації", передають Патріоти України.

Екс-інспектор Харківської митниці ДФС Ірина Табака перед звільненням внесла в свою декларацію каплицю площею 295 кв. м. Сам храм знаходиться у власності Релігійного управління Харківського екзархату Української греко-католицької церкви і знаходиться в користуванні чоловіка колишньої чиновниці, який є священиком.
Державний реєстратор Богородчанського селищної ради Івано-Франківської області Аріна Гринишин володіє 90% будівлі в'їзних воріт Домініканського монастиря ХVІІІ століття. Решта 10% належать завідувачу Богородчанської районної державної нотаріальної контори Івану Войташеку, однак задекларував він їх як просте нежитлове приміщення.

Чоловік провідної спеціалістки Головного управління Держгеокадастру в Тернопільській області Леся Домітрак володіє монастирем святого Йосипа площею 273,7 кв. м.

Новопризначений суддя Конституційного суду Сергій Головатий задекларував 200-метрову Свято-Покровську церкву в селищі Вільшана Черкаської області, яка була споруджена за його рахунок.
Депутат Миколаївської селищної ради Дніпропетровської області і за сумісництвом настоятель двох храмів Іван Батіг вніс до декларації оренду одного зі своїх "робочих місць" - церкви в селі Широка Дача площею 200 кв. м.
Також культові споруди задекларували депутат Старокостянтинівської райради Хмельницької області Олена Фурсова (храм площею 175,8 кв. м), головний держінспектор Чернівецької митниці Михайло Москаль (недобудована каплиця площею 70 кв. м), консультант апарату Верховної Ради Олена Куцел (каплиця площею 65, 4 кв. м), народний депутат Михайло Папієв (каплиця площею 28 кв. м) і суддя Верховного Суду Микола Лагнюк (каплиця площею 16 кв. м).
Джерело: bihus.info
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...