Привіт Москві: США перекинули в Європу групу бомбардувальників, здатних нести ядерну зброю (відео)

Метою перекидання бомбардувальників є спільні з країнами НАТО навчання “Atlantic Resolve”. Дані навчання спрямовані на те, щоб заспокоїти союзників, стурбованих зростаючою загрозою з боку Росії.

У Британію США перекинули п’ять важких стратегічний бомбардувальників B-52H Stratofortress, які здатні нести ядерні бомби і крилаті ракети, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

П’ятий B-52H Stratofortress здійснив посадку сьогодні в 11:35 за Києвом на авіабазу Fairford. Найближчим часом Штати можуть наростити угруповання бомбардувальників до восьми штук.

Це перекидання важкої авіації відбувається вперше з 2003 року, коли США брали участь у військовій операції проти Іраку.

Відразу по прибуттю на британську базу бомбардувальники здійснили підльоти до кордону з Росією в Калінінградській області.

В російському оборонному відомстві зазначили, що B-52H в п’ятницю улетів після того, як був виявлений системами ППО РФ. У Міноборони додали, що літак не долетів до кордону 150 кілометрів.

Також за даними російських військових стратегічний бомбардувальник пролетів над нейтральними водами Балтійського моря паралельним курсом до територіальних вод Росії.

Як повідомляє Stripes, метою перекидання бомбардувальників є спільні з країнами НАТО навчання “Atlantic Resolve”. Дані навчання спрямовані на те, щоб заспокоїти союзників, стурбованих зростаючою загрозою з боку Росії. Видання зазначає, що відправка бомбардувальників в ЄС – рідкість, але останні дії Росії підштовхнули США до цього.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...