ПЦУ заявила про погрози московського священника на адресу її духовенства

За даними Української церкви, митрополит РПЦ в Україні Віссаріон розсилає смс із погрозами.

Митрополит Овруцький і Коростенський РПЦ в Україні Віссаріон

Житомирська єпархія Української православної церкви заявила про перешкоджання з боку керівництва РПЦ в Україні переходу українських священиків в Єдину церкву. Відповідне повідомлення розміщене на сайті Житомирської єпархії Православної церкви, передають Патріоти України.

«Єднання православних українців не підтримує Російська церква та всіляко намагається чинити перешкоди єдності українського православ’я. На священиків, які перейшли в Православну церкву України, чиниться тиск ієрархом Російської церкви в Україні митрополитом Овруцьким і Коростенським Віссаріоном. Він розсилає духовенству смс-повідомлення з погрозами та закликами до покаяння», - йдеться у ньому.

Єпархія також заявила, що митрополит Віссаріон попереджає, що в громади, які перейшли від нього, будуть прибувати російські священики та люди, які «можуть допомогти покаятись». За даними єпархії, овруцька єпархія Російської церкви проводить агітацію на парафіях, розповсюджуючи листівки провокативного змісту про заборону священика та покаяння всіх, хто перейшов до Православної церкви України.

Єпархія опублікувала відповідні свідчення. Єпархія повідомила, що отримала ці відомості від ієрея Владислава Сєніка, котрий нещодавно перейшов до ПЦУ з РПЦ.

«Від діяльності митрополита Віссаріона уже постраждали смт. Гранітне, с. Маклаївка, с. Федорівка Малинського району. Такий же тиск чиниться і в інших районах Житомирської області», - йдеться в повідомленні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...