Путін готує собі "запасний аеродром" в якості вождя Чорної Африки? - Ватажки "Вагнера" засвітилися ще в двох нових країнах

Росія нарощує військову присутність на африканському континенті за допомогою своєї секретної приватної військової компанії "Вагнер". Бойовики ПВК тепер з'явилися ще й в Руанді і Бурунді.

Євген Пригожин

Про активність "кухаря Путіна" кремлівського олігарха Пригожина зі своїм "Вагнером" розповів в Telegram відомий російський правозахисник Ілля Шуманов, передають Патріоти України.

"Вагнер" вже раніше засвітився в ЦАР, Судані та інших країнах-жебраках Африки, природні ресурси яких цікавлять путінський режим. Тепер бойовики Пригожина з'явилися ще і в Руанді і Бурунді, що на сході континенту. Поки росіяни найбільш активні в Руанді. Уже в квітні очікується підписання угоди про військове співробітництво між нею і РФ.

"Российский военный советник президента ЦАР Валерий Захаров за последние несколько месяцев трижды посетил Руанду для представления руководству страны ЧВК "Вагнера"", - повідомив Шуманов. За його даними, в січні очікувався візит в цю країну ватажка ПВК Уткіна, проте ці плани з невідомої причини зірвалися.

Візит все ж відбудеться, запевняє Шуманов. Він перенесений на квітень, коли угоду про співпрацю вже буде підписано.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...