Путін хоче створити в кримському Херсонесі "руську Мекку"

Президент Росії Володимир Путін під час відвідин анексованого Криму розповів про плани щодо українського півострова.

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Интерфакс".

Глава Кремля хоче створити в окупованому Криму "російську Мекку". Така "Мекка", на думку Путіна, має бути створена в Херсонесі.

"Тут потрібно створювати російську, "руську Мекку". Справа не в тому, що тут князь Володимир хрестився, а в тому, що після цього тут почалося зміцнення централізованої російської держави", – переконує Путін.

На думку російського президента, Херсонес має унікальне значення для Росії і росіян.

"На базі єдиного ринку, спільної мови, спільної віри і влади князя було створено єдину національну Російську державу і, по суті, російську націю", – впевнений Путін.

Плани Кремля прокоментував на своїй сторінці у Facebook журналіст Роман Цимбалюк:

"Россия самая большая страна на планете (смотри Глобус). Казалось бы места достаточно, в том числе для создания российской-русской Мекки. Но нет. Российскую Мекку будут создавать на оккупированных территориях - в Крыму, в Херсонесе, так как именно там КИЕВСКИЙ князь Владимир крестил Русь.

Это из области "русской" Анны - королевы Франции, дочери князя КИЕВСКОГО Ярослава Мудрого.

Это уже давно не попытка присвоить древнюю историю исключительно себе, а государственная политика. Похоже, если бы РФ захватила Киев (что невозможно, слава украинской армии), то нашлось бы тысячи аргументов про то, что это "русский город" и из него пошло "укрепление централизованного российского государства".

Но Киев (и это прекрасно) - столица независимой Украины, поэтому из этого дискурса всячески исключаться.

На данный момент в историческом аспекте Россия не претендует только на Степана Андреевича. И исключительно случайно памятник Владимиру стоит в Киеве с 1853 года, а в Москве с 2017.

Этот подход аннексии истории укоренился в российском обществе давно. Приведу пример.

Был у меня дружок из Питера, очень образованный. Так вот до войны он возил свою подругу в Киев водил в рестораны украинской кухни и объяснял, что это и есть "настоящая русская еда".

Потом началась война уехали они вместе в одну из стран западной Европы и любят оттуда Путина и зарабатывают на этом. Что по-моему мнению является высшим пилотажем двуличия. Но это уже другая история..."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...