"Путін не наважиться на масштабні агресивні дії на Донбасі. У пріоритеті - захоплення влади в Україні", - генерал

Головне для Кремля - на майбутніх виборах в Україні постаратися просунути до влади проросійські сили. І заради цього Путін навіть не піде на нову військову агресію в Україні.

Таку думку висловив експерт з питань безпеки, ветеран зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Василь Богдан, передають Патріоти України.

"Скасування так званих виборів у ДНР/ЛНР – це однозначно пряма вказівка Путіна. А маріонетки Кремля на окупованих територіях самостійно абсолютно нічого не вирішують.

Звісно, дії терористів інколи важко спрогнозувати, так як і в тій чи іншій мірі вмонтувати їх у правове поле України або міжнародне правове поле. Але ті перемовини, які дуже повільно і на квадратних колесах котяться у нормандському форматі, мають результат. І як би не намагався Путін проштовхувати свої інтереси в рамках Мінських домовленостей, йому потрібно демонструвати хоч якісь кроки в напрямку врегулювання ситуації. Більше того, Держдеп США і Ангела Меркель неодноразово заявляли, що Путін повинен демонструвати кроки для врегулювання конфлікту на Донбасі і на встановлення там миру. Це перший аргумент, який Путін повинен враховувати і демонструвати – начебто він йде назустріч і робить кроки до миру.

Другий аргумент, який є основним, полягає в тому, що в Кремлі все ж очікують на президентські вибори, які відбудуться у березні наступного року, а можливо й на парламентські. Але особливо – на президентські, тому що зараз все спрямовано на те, щоб задіяти всі аргументи і можливості на міжнародній арені і особливо в Україні для того, щоб до влади привести прокремлівські сили, одним словом реваншистів.

І зараз ми вже спостерігаємо, що відбувається на певних телеканалах, у певних ЗМІ – це заяви окремих політиків, які говорять не про переможний мир, а про якийсь там мир. А що це за мир і на яких умовах – за це ніхто нічого не говорить. Пропутінські сили намагаються впровадити у суспільну свідомість, що майбутнє України – це псевдо-пацифізм і капітулянство. Тобто треба приповзти на колінах до Путіна і просити у нього за мир, який він, можливо, дозволить Україні мати.

Звичайно, це абсолютно неприйнятна для України позиція, яка не буде домінувати. А проросійські кандидати і політики не отримають перемогу на майбутніх виборах. Але такі плани в Кремлі є і спроба втручання у внутрішні політичні справи України буде робитися.

Чи буде в такому разі нова військова загроза? Прогнозувати терористичний і піратський путінський режим дуже важко. Але з огляду на міжнародну обстановку, Путін не наважиться на масштабні агресивні дії. І тут велику роль відіграють вищезгадані мною аргументи. До того ж, цивілізований світ вже зрозумів, що таке Путін, його режим і які наслідки він за собою тягне. Хоча виключати військовий сценарій не можна."

Джерело: Апостроф
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

неділя, 23 червень 2024, 5:40

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...