Путін проштовхує питання проведення виборів в ОРДЛО – ЗМІ

Під час телефонних переговорів у нормандському форматі український президент Петро Порошенко висунув низку ініціатив, яких не схвалив президент РФ Володимир Путін.

Про це повідомляє видання "Коммерсантъ" із посиланням на джерело в Адміністрації Президента України, передають Патріоти України.

Порошенко вимагав уведення на Донбас миротворців ООН.

"Ми розуміємо, наскільки складно ухвалити таке рішення, але сподіваємося, що Радбез ООН за нього проголосує. Якщо ж Москва скористається правом вето, вона тим самим засвідчить, що бере участь у конфлікті й не хоче його завершення", – розповів виданню співрозмовник.

Крім того, український президент зазначив, що згоден на розведення військ від лінії зіткнення на Донбасі тільки за умови цілодобового моніторингу цього процесу з боку ОБСЄ.

"Учасники розмови детально обговорили так званий план Макрона (президент Франції Еммануель Макрон. – ред.), план дрібних кроків із гарантування безпеки на Донбасі, фактично це частина Мінських угод. Найважливіші серед цих кроків – припинення вогню і розведення військ. Домовилися, що у другій половині серпня відбудеться зустріч на рівні радників глав держав щодо вироблення дорожньої карти виконання Мінських угод. Якщо їм вдасться домовитися, можливо, після цього пройде і саміт чотирьох лідерів", – зазначив співрозмовник "Коммерсанта".

Джерело також повідомило, що жодної з розбіжностей між Путіним і Порошенком зняти не вдалося, до того ж з'явилися нові.

"Під час розмови найактивнішим був президент Франції. Він хотів прискорити підготовку дорожньої карти, однак через позицію Росії цього зробити не вдалося... Путін хотів занести до дорожньої карти політичні вимоги щодо проведення виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей. Порошенко наголосив, що до повного гарантування безпеки на цих територіях жодних виборів не буде", – додав співрозмовник видання.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...