Путін розповів, що чекає на Курили

Президент Росії зазначив, що Москва буде дотримуватися договору 1956 року.

Росія і Японія продовжать переговори про підписання мирного договору. Про це на прес-конференції за підсумками двосторонньої зустрічі в Москві заявили президент Росії Володимир Путін і прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

За словами Путіна, обидві країни зацікавлені в підписанні документа. При цьому умови для мирного договору повинні бути прийнятні для обох країн і підтримані суспільством. Позиція Росії залишається незмінною. Президент Росії заявив, що Москва буде дотримуватися договору 1956 року.

Абе заявив, що невирішену за 70 років проблему "необхідно вирішувати, але зробити це непросто". Він також повідомив, що Москва і Токіо домовилися організувати новий чартерний рейс для колишніх жителів південної частини Курильських островів, щоб ті змогли відвідати могили предків.

Японський прем'єр очікує нової зустрічі з російським лідером в червні 2019 року.

Японія не визнає російську приналежність островів Ітуруп, Шикотан, Кунашир і Хабомаї. Вони відійшли до СРСР за підсумками Другої світової війни. Через суперечку про приналежність островів Росія і Японія досі не підписали мирний договір.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...