Путін своїм указом дозволив бійцям ЗС РФ брати участь у бойових діях за кордоном

Президент Росії Володимир Путін підписав указ, згідно з яким іноземні військовослужбовці зі складу Збройних сил РФ зможуть брати участь у миротворчих і антитерористичних операціях за кордоном.

Відповідний документ опублікований на порталі правової інформації, передають Патріоти України.

"Військовослужбовці, які є іноземними громадянами, беруть участь у бойових діях, виконують завдання в умовах надзвичайного або воєнного стану, збройних конфліктів, а також беруть участь у діяльності з підтримання або відновлення міжнародного миру і безпеки або припинення міжнародної терористичної діяльності за межами території Російської Федерації відповідно до загальновизнаних принципів і норм міжнародного права, міжнародних договорів Російської Федерації і законодавства РФ", - сказано в тексті указу.

Про участь військових із громадянством Росії у подібних операціях у документі не сказано.

Крім того, згідно з указом, із військовослужбовцями-призовниками не раніше, ніж за один місяць до закінчення терміну служби, може бути укладений контракт на один рік.

У документі говориться, що мова йде про військовослужбовців-строковиків, які виявили бажання вступити на службу в період надзвичайних обставин, або для участі в миротворчих або антитерористичних операціях за межами Росії, або для участі в походах кораблів.

Також, згідно з указом, контракт про проходження військової служби на строк до одного року може бути укладений із громадянином, який перебуває в запасі. Мова також іде про громадян, які виявили бажання вступити на службу в період надзвичайних обставин.

Іноземцям дозволено служити в російській армії з 2003 року, причому вони можуть бути зараховані в російські війська тільки за контрактом.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...