Putin-Versteher: "Варто було мені запропонувати поліпшити відносини з РФ - назвали "людиною, яка розуміє Путіна", - лідер німецьких лібералів змушений виправдовуватись через заяву по Криму

Лідер німецької Вільної демократичної партії (ВДП) Крістіан Лінднер запевнив, що визнання анексії Криму Росією неприйнятне для нього і його партії.
Крістіан Лінднер

Про це політик сказав у своєму відеозверненні, оприлюдненому в суботу, 5 серпня, на його сторінці в мережі Facebook, передають Патріоти України.

У ньому він прояснює свою позицію з питання поліпшення відносин із Росією. У відеозверненні політик стверджує, що гостро критикує Володимира Путіна і політику Росії вже багато років, за що його звинувачували в тому, ніби він піддає ризику спадок політики розрядки, яку у відносинах із СРС формували інші представники вільних демократів - Вальтер Шеєль і Ганс-Дітріх Геншер. А варто було йому зробити пропозицію щодо руху в напрямку поліпшення відносин із Росією, як його відразу назвали "людиною, яка розуміє Путіна" (німецькою - Putin-Versteher - Ред.), зазначив Лінднер.
"ВДП підтримує принципи міжнародного права, ВДП бачить Німеччину частиною Заходу. Тому трансатлантичні відносини мають пріоритет, тому ми за кожної можливості надаємо підтримку нашим східноєвропейським партнерам по НАТО, ми не приймаємо анексію Криму, яка суперечить міжнародному праву, чи будь-які інші імперські жести Кремля" , - заявив Лінднер.

Він додав, що санкції проти Росії потрібно посилювати, якщо є регрес у виконанні домовленостей.

При цьому він дорікнув ЄС у певній поблажливості протягом тривалого часу щодо дотримання режиму санкції, вказавши як протилежність цього розширення санкцій через поставки турбін Siemens у Крим.

"Однак якщо спостерігається прогрес, то санкції мають бути ослаблені, крок за кроком, не як аванс із боку Заходу, але поетапно це має бути можливим", - підкреслив Лінднер.

Він вважає, що питання Криму зараз розв'язати не вдасться, про анексію півострова потрібно говорити, ніколи не приймати, але не варто всі інші питання прив'язувати до нього, оскільки в такому разі не буде прогресу у відносинах із Росією. За його словами, прикладом такого тривалого тимчасового стану може бути Північний Кіпр (самопроголошена держава, яку визнала лише Туреччина. - ред.).

При цьому в оприлюдненому раніше, 5 серпня, фрагменті інтерв'ю газеті Westdeutsche Allgemeine Zeitung та іншим виданням медіагрупи Funke Лінднер зазначив, що питання анексованого Росією Криму варто розглядати окремо. "Я боюся, що наразі Крим слід розглядати як тимчасове рішення на невизначений термін", - зазначив Лінднер. Він вказав також на необхідність поетапного скасування санкцій, що стало б винагородою за окремі кроки з боку Росії. Ці слова викликали бурхливу реакцію в соціальних мережах.

Вільна демократична партія, згідно з останніми соціологічними опитуваннями, має підтримку близько 8% виборців і проходить у Бундестаг на виборах 24 вересня. Можливим є її входження в урядову коаліцію з християнськими демократами Ангели Меркель. Керівництво ВДП послідовновиступало із засудженням дій Росії в Україні і за відповідні санкції проти Москви.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...