"Путін використовує як зброю": США анонсували потужний удар по грандіозному проекту Кремля

До Конгресу США внесли законопроект про введення санкцій проти газопроводу "Північний потік-2", за допомогою якого Росія має намір постачати газ до Європи в обхід України.

Джон Баррассо

"Ми бачили, як Росія в минулому використовувала свій природний газ як геополітичну зброю. Вона погрожує іншим країнам, вимагає у них гроші та залякує", - заявив член Республіканської партії, сенатор від штату Вайомінг, подаючи даний проект закону, йдеться на сайті політика, передають Патріоти України.

Як наголошує впливовий політик, з новим трубопроводом Росія прагне зробити Німеччину і решту Європи ще більш залежними. Відповідний же законопроект про співпрацю в галузі безпеки з союзними партнерами у Європі спрямований на підвищення енергетичної безпеки членів НАТО через стабільні та надійні поставки американських енергоносіїв.

Згідно з текстом документу, передбачається введення санкцій проти осіб, які здійснюють інвестиції в російські проекти з експорту енергоносіїв, що надають гарантії для позик на дані цілі, а також здійснюють поставку товарів і послуг для цих проектів.

Американський сенатор також звернув увагу на дії президента Росії Володимира Путіна щодо України.

"Путін фактично припинив поставки природного газу в Україну у 2006, 2009 році і 2014 роках. Він вдерся до України і анексував Крим, щоб відрізати доступ до природного газу і нафтових ресурсів. Це та модель, яку Путін використовує як зброю. Найкращий захист від цієї зброї полягає в тому, щоб країни Європи мали енергетичну різноманітність і безпеку", - резюмував Баррассо.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...