Путін вже готує "зелених чоловічків" для Швейцарії

​Російські спецслужби створюють велике ядро ​​сепаратизму всередині Швейцарії.

Наскільки серйозна небезпека з Росії, показують фрагменти конфіденційного документа, складеного Федеральною службою розвідки Швейцарії (NDB), передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Це страшний сон будь-якого західного уряду - російські бійці у власній країні. Саботажники, провокатори, шпигуни. Те, що звучить як фантастика, в Швейцарії є реальністю - зазначають журналісти швейцарського видання Blick.

Протягом декількох років російська держава цілеспрямовано створює тут ворожі "сплячі осередки". Для цього Москва використовує спортивні школи в Цюріху, Берні і Лугано, де проводяться тренування з російського бойового мистецтва "Система". На так звані "семінари" в Швейцарію прилітають колишні бійці елітних підрозділів російських спецслужб.

"Наскільки серйозна небезпека зі Сходу, показують фрагменти конфіденційного документа, складеного Федеральною службою розвідки Швейцарії (NDB). Згідно з документом, одним із завдань мережі "Система" є "примноження збройної сили (...) за допомогою неідентифікованого підрозділу". Мета: "здійснення заворушень і дестабілізації в цільовому регіоні", а також вербування "майбутніх елітних бійців". NDB пише про фінансовий і ідеологічний вплив російської влади", - передає видання.

Еберхард називає мережу "Системи" "п'ятою колоною Володимира Путіна в Швейцарії". Високопоставлених інструкторів "Системи", стверджує видання, направляє в Західну Європу московський Холдинг охоронних структур "Вовк". Його шеф-інструктор Денис Ряузов регулярно проводить тренування в Цюріху і Лугано, йдеться в статті. "Ряузов був бійцем спецназу. (...) Більш того, США ввели санкції проти Ряузова в зв'язку з його сепаратистської активністю на сході України", - підкреслює журналіст.

Колишні бійці російського спецназу проводили в останні роки і тренування в школах "Системи" в Берні, серед них - Володимир Васильєв і Михайло Рябко. "Останній нібито донині є близьким радником російського міністра юстиції і знаходиться таким чином в прямому підпорядкуванні у Путіна", - пише видання.У документі NDB, продовжує Еберхард, є натяки і на те, хто є головним у швейцарській мережі "Системи". "У документі NDB спливає ім'я Д.Ц. Він керує клубом екстремального спорту в Регенсдорфі і вважається центральною фігурою. У розпорядженні SonntagsBlick (недільне видання Blick. - ред.) є фотографії, які підтверджують його зв'язки з високопоставленими представниками російської армії", - передає журналіст. Зокрема, зазначає Еберхард, Д.Ц. зустрічався з Геннадієм Нікуловим, керівником охоронного холдингу "Вовк", який також знаходиться під санкціями США через сепаратистську діяльність на Сході України.На питання про зв'язки з російськими спецслужбами в школах "Системи" відповідають "уїдливими коментарями", а клуб в Регенсдорфі видалив свій сайт в інтернеті незабаром після запиту видання, повідомляє Blick.

За словами німецького журналіста і експерта по Росії Бориса Райтшустера, в школах "Системи" в основному тренуються звичайні спортсмени. "Але деяких з них в результаті вербують. Вони літають до Москви і вчаться там використанню вибухівки та зброї", - йдеться в статті.

"Ці бойові підрозділи є на Заході несучою колоною в негласній війні Путіна", - передає видання слова Райтшустера.

Інформація NDB показує, що діяльність росіян давно виходить за рамки штабних ігор. У конфіденційному документі згадуються навчання з військово-прикладних видів спорту в швейцарському високогір'ї.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...