Пийте на здоров'я: Дослідження показали, що в старості келих вина куди важливіше різних вправ

Дослідження, опубліковане в Британському журналі спортивної медицини, показало, що фізична активність може протидіяти негативним наслідкам вживання алкоголю.

Напевно, для вас це звучить, як дикість, проте кілька досліджень підтвердили це! Дослідження, проведене під назвою «90+ Study», почалося в 2003 році з метою аналізу літніх людей, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Учасники цього дослідження спочатку були частиною іншого дослідження під назвою «Коротке дослідження світу дозвілля» (LWCS), яке почалося в 1981 році. Використовуючи інформацію від цих учасників, команда дослідників, що працюють над 90+ Study, повинна була дізнатися: «Що дозволяє людям жити до 90 років і старше?»

Цілі дослідження полягали в наступному:
  • Визначити фактори, пов'язані з довгожительством.
  • Визначення змінних факторів ризику смертності і деменції.
  • Вивчити показники когнітивного і функціонального спаду у старіючих людей.
  • Вивчити епідеміологію деменції у людей похилого віку.
  • Вивчити клінічні патологічні кореляції у людей похилого віку.
Учасників дослідження відвідують два рази в рік для нейрофізіологічних і неврологічних тестів.

Вино може допомогти, але це не означає, що ви повинні випити цілу пляшку на вечерю. Модерація - це ключ! Згідно клініці Майо, для здорових дорослих старше 65 років помірність - це одна склянка. Для тих, хто молодше 65 років, це дві склянки. Стандартна склянка - 12 рідких унцій пива, 5 рідких унцій вина або 1,5 рідких унції дистильованих спиртів.

Було доведено, що помірне споживання алкоголю дає наступні переваги:
  • Менші шанси на ішемічний інсульт.
  • Можливе зниження ризику розвитку діабету.
  • Знижений ризик розвитку або смерті від серцевих захворювань.
Дослідження, опубліковане в Британському журналі спортивної медицини, показало, що фізична активність може протидіяти негативним наслідкам вживання алкоголю. Автор дослідження д-р Еммануель Стаматакіс вивчив дані, зібрані з опитувань в галузі охорони здоров'я з Англії і Шотландії, а потім розділив 36 370 учасників на три групи.
Групи були розділені за критеріями: які були не дуже активними, з помірною кількістю вправ і з тими, хто займався спортом на регулярній основі. Потім група дослідників подивилася, скільки алкоголю споживають люди в кожній групі відповідно.
Обчислюючи 5735 смертей протягом наступного періоду тривалістю 10 років на людину, дослідники виявили, що в порівнянні з довічним утриманням від алкоголю, небезпечне вживання алкоголю пов'язане з підвищеним ризиком смерті від всіх причин. Вони також відзначили, що чим більше напоїв було випито щотижня, тим більше ризик смерті від раку. Коли вони порівнювали щотижня рекомендовану кількість вправ для дорослих, вони виявили, що це "повністю знищило" ризик смерті від раку через алкоголь.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...