Пийте на здоров'я: Три напої, що зроблять осінь теплішою

Останні дні листопада принесли заморозки, холодний вітер та понурий настрій.

Чим зігрітися у таку похмуру погоду – передають Патріоти України.

1. Чай з шипшини

Шипшина має цілющі властивості, перш за все, за рахунок великого вмісту вітаміну С. До речі, аскорбінової кислоти в ній навіть більше, ніж в лимонах і чорній смородині.

Ягоди шипшини також містять велику кількість інших вітамінів, мінеральних речовин і органічних кислот. Шипшина знімає запалення, є хорошим сечогінним і жовчогінним засобом, і звичайно, допомагає зміцнити імунітет і боротися з простудними захворюваннями.

Чудовою альтернативою відвару шипшини, про який ми писали вище, стане чай з додаванням малини. Пити такий чай необхідно свіжим, тому заварюйте його на один раз.

Складові:

– плоди шипшини – 50 г

– малина – 50 г

– вода- 200 г

– мед – за смаком

– чорна смородина – за смаком

Спосіб приготування: Воду закип’ятити і залити плоди шипшини, малини і чорної смородини, накрити кришкою.

Дати чаю охолонути до кімнатної температури і процідити його. Перед подачею додати трохи меду.

2. Імбирний чай

Включивши його в раціон, ви забудете, що таке сезонна дипресія і застуда. Імбир багатий на вітаміни С, А, В1, В2, ефірними маслами, солями фосфору, заліза, натрію, магнію, кальцію.

Крім того, ця рослина містить всі необхідні амінокислоти.

Складові:

– свіжий імбир – 1 ст. л.

– молоко – 0,5 л

– вода – 0,5 л

– гвоздика – 10 шт.

– кардамон – 10 шт.

– мускатний горіх – 0,5 ч. л.

– зелений чай – 2 ч. л.

– чорний чай — 1 ч. л.

Спосіб приготування: Поставте гарячу воду на вогонь. Додайте гвоздику, кардамон і зелений чай.
Після того як вода закипить, додайте молоко. Трохи почекайте і додайте у воду чорний чай і дрібно нарізаний імбир.
Коли отримана суміш почне закипати, додайте мускатний горіх і потримайте на вогні ще 3-4 хвилини.

3. Настій з обліпихи

Обліпиха багата такими вітамінами, як В1, В2, С, К, Е, фолієвою кислотою, різними мікроелементами. Ця ягода широко застосовується як в народній, так і в традиційній медицині.Часте вживання обліпихи є запорукою міцного здоров’я і профілактикою багатьох захворювань.

Складові:

– ягоди обліпихи – 150 г

– вода – 0,6 л

– мед – за смаком

Спосіб приготування: Ягоди промити і розділити на дві частини. З 100 грамів обліпихи зробити пюре і додати в нього ягоди, що залишилися. Залити отриману масу окропом і дати настоятися 10-15 хвилин. Настій подавати з медом.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

7 грудня - День святої Катерини: Традиції і прикмети свята

середа, 7 грудень 2022, 8:57

Цей день ще називають Святом жіночої долі. День святої великомучениці Катерини щорічно відзначають 7 грудня: прислухаються до прикмет, дотримуються традицій та ворожать на свою долю, передають Патріоти України. Водночас, це давнє слов’янське свято долі...

"Пилип не до всіх прилип": У християн східного обряду починається Різдв'яний піст. Що треба знати про Пилипівку

понеділок, 28 листопад 2022, 9:09

Заговини до посту завжди починається на Пилипов день (27 листопада), звідси бере початок народна назва цієї церковної аскези. 28 листопада, для православних вірян починається Різдвяний піст, котрий встановлено на честь святкування Різдва Христового, на...