Пийте на здоров'я: Три напої, що зроблять осінь теплішою

Останні дні листопада принесли заморозки, холодний вітер та понурий настрій.

Чим зігрітися у таку похмуру погоду – передають Патріоти України.

1. Чай з шипшини

Шипшина має цілющі властивості, перш за все, за рахунок великого вмісту вітаміну С. До речі, аскорбінової кислоти в ній навіть більше, ніж в лимонах і чорній смородині.

Ягоди шипшини також містять велику кількість інших вітамінів, мінеральних речовин і органічних кислот. Шипшина знімає запалення, є хорошим сечогінним і жовчогінним засобом, і звичайно, допомагає зміцнити імунітет і боротися з простудними захворюваннями.

Чудовою альтернативою відвару шипшини, про який ми писали вище, стане чай з додаванням малини. Пити такий чай необхідно свіжим, тому заварюйте його на один раз.

Складові:

– плоди шипшини – 50 г

– малина – 50 г

– вода- 200 г

– мед – за смаком

– чорна смородина – за смаком

Спосіб приготування: Воду закип’ятити і залити плоди шипшини, малини і чорної смородини, накрити кришкою.

Дати чаю охолонути до кімнатної температури і процідити його. Перед подачею додати трохи меду.

2. Імбирний чай

Включивши його в раціон, ви забудете, що таке сезонна дипресія і застуда. Імбир багатий на вітаміни С, А, В1, В2, ефірними маслами, солями фосфору, заліза, натрію, магнію, кальцію.

Крім того, ця рослина містить всі необхідні амінокислоти.

Складові:

– свіжий імбир – 1 ст. л.

– молоко – 0,5 л

– вода – 0,5 л

– гвоздика – 10 шт.

– кардамон – 10 шт.

– мускатний горіх – 0,5 ч. л.

– зелений чай – 2 ч. л.

– чорний чай — 1 ч. л.

Спосіб приготування: Поставте гарячу воду на вогонь. Додайте гвоздику, кардамон і зелений чай.
Після того як вода закипить, додайте молоко. Трохи почекайте і додайте у воду чорний чай і дрібно нарізаний імбир.
Коли отримана суміш почне закипати, додайте мускатний горіх і потримайте на вогні ще 3-4 хвилини.

3. Настій з обліпихи

Обліпиха багата такими вітамінами, як В1, В2, С, К, Е, фолієвою кислотою, різними мікроелементами. Ця ягода широко застосовується як в народній, так і в традиційній медицині.Часте вживання обліпихи є запорукою міцного здоров’я і профілактикою багатьох захворювань.

Складові:

– ягоди обліпихи – 150 г

– вода – 0,6 л

– мед – за смаком

Спосіб приготування: Ягоди промити і розділити на дві частини. З 100 грамів обліпихи зробити пюре і додати в нього ягоди, що залишилися. Залити отриману масу окропом і дати настоятися 10-15 хвилин. Настій подавати з медом.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Неймовірно захоплююче! В Одесі через сильний мороз закипіло море (відео)

субота, 22 січень 2022, 0:10

Різниця температур навколишнього середовища і моря становила близько 20 градусів, через що і з'явилося таке захоплююче природне явище, коли над водою клубочиться пара. В Україні в ніч з 16 на 17 січня по всій країні спостерігалися екстремальні морози. ...

З архіву ПУ. Чизкейк, оладки, чіпси та інше: Що приготувати з гарбуза (фото)

п’ятниця, 21 січень 2022, 21:00

Для багатьох господинь гарбуз – продукт досить специфічний і окрім знайомої всім з дитинства гарбузової каші та соку, здається, приготувати з нього більше нічого не можна. Але як ви помиляєтеся! Користувачі мережі поділились рецептами нескладних страв ...