Науковці виявили, що вживання великої кількості чаю або кави підвищує рівень адреналіну, норадреналіну і кортизолу в крові, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.
Ці гормони можуть спричинити нервозність навіть у тих, хто не має проблем з психічним здоров’ям. А у разі, якщо людина схильна до тривожних станів, це може призвести до панічних атак.
Щоб попередити такі небезпечні стани, необхідно вживати продукти, які містять амінокислоту триптофан. Низький рівень цієї речовини сприяє вироблення серотоніну, який призводить до депресії, безсоння, занепокоєння і інших розладів психіки.
Амінокислота триптофан міститься в рибі, крабах, шпинаті, вівсі, яйцях, бананах, насінні гарбуза і кунжуті.
Знизити рівень тривожності можуть продукти, які містять антиоксиданти та цинк. Серед них – кефір, квашена капуста, овочі (артишоки, буряк, броколі), фрукти, горіхи пекан і волоські горіхи, солоні огірки, квасолю, куркума і імбир, яловичина, печінка, устриці.
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...