"Пираты ХХІ века": Росія затримала ще два судна в Азовському морі

РФ продовжує затримання морських суден в Азовському морі біля Бердянська на шляху в/з Бердянськ та Маріуполь.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook український журналіст, редактор видання BlackSeaNews і керівник проекту "Майдан закордонний справ" Андрій Клименко, передають Патріоти України.

"23 травня о 21:00 припинило дію попередження РФ про закриття військовими району Азовського моря на південь від Бердянську у зв'язку з навчаннями та стрільбами. Раніше саме з цим ми зв'язували затримання та обшуки суден, що прямують до/з українських портів Бердянська та Маріуполя (бо раніше, з 30 квітня, такі затримання мали місце переважно в Керченській протоці). Але ми помилилися.

1. 23 травня 2018 приблизно о 23:30 (тобто вже після припинення дії "попередження") в тому ж районі, в 13 милях на південь від Бердянської коси було затримано MAXAL RAISE - IMO: 9148154 (належить болгарському власнику, йшло з Маріуполя до Бургаса), а вранці 24.05.2018 приблизно о 08:00 затримали турецький HACI RUSTU K - IMO: 7615969, йде з Туреччини до Маріуполя.

2. Ніяких навчань та стрільб в закритому районі Азовського моря РФ де-факто НЕ проводила!!! Спостерігалось 2 (два) алюмінієвих катери типу "Wellboat" (це моторна лодка). Це називається "взять на понт". Перевірили реакцію України, впевнились, що вона ніяка. Будуть йти далі.

3. Висновок: дії РФ на морських шляхах до Бердянська та Маріуполя спрямовані на залякування судновласників з метою їхньої відмови від роботи з цими портами.

4. Всі наші військові прогнози та пропозиції щодо Азовського моря залишаються в силі..."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...