Письменник розповів про продовження фільму "Червоний"

Восени почнуть виробництво нового фільму про українського повстанця Данила Червоного - "Червоний без лінії фронту".

"Хорунжий УПА Данило Червоний — герой українського вестерну — він загадковий і мовчазний", - каже автор сценарію до фільму "Червоний" письменник Андрій Кокотюха, передають Патріоти України.

Українці не звикли до таких зразків масової культури. Вийшов британській серіал "Табу". Герой, якого грає Том Харді — незворушний, не бачимо в ньому змін, рефлексій. Так нема змін у Джона Рембо. Такий і Данило Червоний. Українцям треба сісти і переглянути по 10 вестернів. Треба звикати до того, що інші жанри, окрім філософської притчі, із закадровим текстом і внутрішнім монологом головного героя.

Буде історія про те, як Данило потрапив до табору ГУЛУГу — як його заманили в пастку і схопили. Охоплять період з 1935 по 1945 рр. Спочатку в 36-му році Червоний -студент Львівського університету, а в 1945 – перед арештом – він хорунжий УПА. Дія відбуватиметься на Волині.

- Режисер стрічки Заза Буадзе хотів розвинути тему забороненого кохання, але вона тут не доречна. Я проти любовних ліній, - каже Кокотюха. - Під час української визвольної боротьби середини ХХ ст. - сексуальні і особисті стосунки повстанців із жінками були навіть офіційно заборонені статутом. За зв'язок із жінками - розстрілювали. По-перше, воїни не мусили бути слабкими, по-друге, було пов'язано із відсутністю санітарних і гігієнічних умов. Боялись венеричних хвороб. Звичайно, жінки у фільмі будуть. Плануємо навіть сцени, де дівчата в одних сорочках купатимуться в річці під водоспадом. І, звісно, чоловіки на це реагуватимуть. Але це не історична правда - а художня вигадка.

Перша стрічка про ватажка УПА Данила Червоного, у якій показують його перебування у ГУЛАГу і втечу з табору — за перші вихідні прокату зібрала 1 млн. 460 тис. грн.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...