"Питання про владу в Росії вирішується не в березні 2018-го, а саме сьогодні," - політолог

Дозвіл російської влади на проведення опозицією антикорупційної акції 12 червня по всій країні і, в той же час, наміри її розігнати, свідчать про неминучий серйозний конфлікт всередині оточення Володимира Путіна.

Таку думку висловив «Апострофу» російський політолог Андрій Піонтковський, повідомляють Патріоти України.

«Одной рукой власть разрешает всероссийскую манифестацию, а другой готовится подавить ее жесткими средствами. Это отражение очень серьезного конфликта внутри власти, который сегодня неизбежен. Поскольку именно сейчас решается вопрос о транзите власти: будет ли Путин оставаться на своем посту», - підкреслив він.

Політолог упевнений, що в силу формальності президентських виборів в Росії питання про владу вирішується не в березні 2018 го, а саме сьогодні.

«Во многом, на следующей неделе это соотношение сил и определится», - пояснив Піонтковський.

Він вважає, що в так званій «еліті», всередині російської клептократії зріє дуже серйозне невдоволення Путіним в силу ряду його зовнішньополітичних провалів, які привели до різкого ускладнення відносин із Заходом.

«Самое большое желание работающей вахтовым методом «элиты» - нормализовать отношения с Западом, оставить с согласия Запада нетронутой существующую систему неофеодальной экономики, но заменить персональный бренд», -додав він.

За його словами, навколо кремлівського ватажка сформувалося вузьке угруповання - «Бункер», яке з цією заміною бренду втрачає все абсолютно і «вони будуть захищатися до останнього».

«Это близкие Путину бизнесмены, его друзья детства, Дрездена, по КГБ, глава национальной гвардии Виктор Золотов и его национальная гвардия, которые лично преданы Путину. Но Золотов, может быть, действительно лично предан - это его охранник в течение 30 лет, а преданы ли Путину 400 тысяч бойцов, зачисленных в нацгвардию, то это большой вопрос, на которой мы, возможно, и получим ответ в ближайшие дни»,- заявв політолог.

Він також зазначив, що «Бункер» не може дозволити Путіну зазнати третього поспіль «публічного приниження» - прийти 15 червня на пряму лінію після оглушливого успіху демонстрацій по всій Росії, і акцію опозиції зірвуть якоюсь масштабною провокацією.

«Произойдут какие-то столкновения, погибнут люди, демонстрантов и их лидеров обвинят в попытке путча, майдана, оранжевой революции, захвата власти, чего угодно. А 15 июня Путин явится на эту прямую линию, как вождь «русского мира», подавивший заговор внешних и внутренних врагов России.

Вот такой, мне кажется, план у путинского ближайшего окружения. Планы же большинства правящей верхушки - другие. Судя по всему, 12-15 июня 2017 года - очень серьезные дни в современной истории России», - пояснив політолог.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...