Радари на дорогах: До чого готуватися водіям

З 8 жовтня поліція використовує пристрої для вимірювання швидкості на дорогах у тестовому режимі.

Патрульні стоять із радарами на небезпечних ділянках доріг міжнародного значення та у місцях з високим рівнем аварій, передають Патріоти України.

Зараз працює 25 пристроїв TruCam. Зокрема, на трасах Київ-Чоп,Київ-Одеса, Київ-Ягодин, Одеса-Рені.

"У Києві встановили на проспекті Перемоги та Бажана. Працюють, як колись ДАЇшники, - поліцейські просто тримають радар у руках. Також у місцях фіксації порушень швидкісного режиму стоять службові машини з маячками синього кольору. Не помітити патрульних неможливо. Вони не ховаються, як це було раніше. Водій не має права не зупинитися. Інакше його притягнуть до відповідальності про невиконання вимог про зупинку", - розказує юрист Вадим Володарський.

Перевищення швидкості більш ніж на 20 км/год обійдеться штрафом у 255 грн. На 50 км/год - це 510 грн.

"Якщо пристрій зафіксував порушення, патрульні зупиняють транспортний засіб і виносять відповідну постанову", - додає експерт.

Для вимірювання швидкості радар використовує лазер. Він зафіксує порушника на відстані більше 1 км. Під час перевищення швидкості TruCam робить фотознімок на відстані 70 м. У приладі є запобіжники проти можливих зловживань. Він містить спеціальну систему шифрування даних. Інспектор не має доступу, і не може видалити будь-які моменти самостійно.

Джерело: Gazeta.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...