Радянська система державної безпеки може призвести до того, що за півроку ще щось вибухне, - військовий експерт

Відсутність реформ у секторі національної безпеки не дає змоги спецслужбам своєчасно протидіяти диверсійним групам.

Фото: Олег Стариков / Facebook

Про це виданню "ГОРДОН" заявив військовий експерт, полковник СБУ у відставці Олег Стариков, передають Патріоти України.

"Спецслужби не змогли відреагувати вчасно, оскільки вони нереформовані. Незважаючи на рішення РНБО, реформи СБУ не реалізовано. Навіть концепції перетворень іще ніхто не бачив. У нас служба безпеки залишилася радянського типу. І вона просто не здатна реагувати на сучасні виклики. Добре, що створено контррозвідувальний режим, і вони навчилися одержувати інформацію, але запобігти таким злочинам система поки що не змогла. І якщо не буде реформи СБУ, за півроку ще щось вибухне", – сказав Стариков.

На його думку, не можна списувати з рахунків й інші версії події на військових складах у Калинівці.

"Дуже важливий демократичний контроль за армією і спецслужбами, але не громадських рад та волонтерів, а парламентський контроль, який здійснює комітет із безпеки та оборони. Депутати повинні заслуховувати звіти керівництва правоохоронних та силових служб, міністерства оборони, як це відбувається в усьому світі. Доти, доки в нас не буде такого контролю, події у з'єднаннях і частинах, вибухи на складах будуть продовжуватися, а гроші будуть витрачати нераціонально. 300 млн грн виділили на посилення охорони арсеналів. І от запитання: гроші пішли не туди чи були просто списані? Цієї версії події відкидати не можна. І військова прокуратура ще повинна в усьому розібратися", – підкреслив експерт.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...