Раніше розшукуваний за розбій головний свідок у "справах Корбана" очолив Держслужбу у справах ветеранів війни та учасників АТО

Державну службу у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції очолив колишній учасник АТО Валентин Манько, раніше розшукуваний за підозрою в розбої.

Як повідомляється на офіційному сайті Нацагентства з питань державної служби, таке рішення було прийнято на засіданні конкурсної комісії в понеділок, 15 січня, передають Патріоти України.

Держслужба у справах ветеранів війни та учасників АТО займається реалізацією державної політики у сфері соціального захисту, соціальної і професійної адаптації ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, а також в сфері волонтерської діяльності.

Манько здобув популярність завдяки гучним звинуваченням на адресу екс-лідера партії УКРОП Геннадія Корбана, які так і не отримали підтвердження. Також Манько є фігурантом скандального листування, в якій йшлося про дачу неправдивих свідчень проти Корбана в суді. На даний момент Манько є головою громадської організації «Єдиний союз патріотів України» і радником директора державного підприємства «Конярство України».

Манько раніше був бійцем-добровольцем в «Правом секторі», потім пішов звідти. Проти нього було порушено кримінальну справу, а сам він був оголошений в розшук.

Бійцеві інкримінували злочин, передбачений ст.187 ч.4 КК України - розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень. Йому загрожувало позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна.

У 2015 році ЗМІ опублікували листування Манька з представниками чинної влади, де добровольцю обіцяли закриття кримінальних справ і зняття з розшуку в обмін на дачу свідчень у справі проти екс-лідера партії УКРОП Геннадія Корбана.

Народний депутат Андрій Денисенко на з'їзді УКРОПу також звинувачував Манька в лжесвідченні. Денисенко стверджував, що бійця-добровольця змушують давати потрібні свідчення під загрозою кримінального переслідування.

Сам Манько заперечував справжність листування і стверджував, що його аккаунт зламали хакери. Однак на сьогоднішній день його прізвище в базі розшуку МВС не значиться.

Журналістка Світлана Крюкова, коментуючи новину про призначення глави Держслужби у справах ветеранів, прямо заявила про те, що посада стала нагородою для екс-бійця АТО за дачу неправдивих свідчень. «Манько - це лжесвідок, оскільки на сьогоднішній день всі справи по Корбану закриті через відсутність доказів. За роль Фунта Манько ... отримав вищу похвалу за свою вислугу», - написала Крюкова в Facebook.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...