Рано радіти: Портников розповів, як Ryanаir заводить в Україну "міну" уповільненої дії

Український журналіст і публіцист Віталій Портников вважає, що ірландський лоукостер Ryanаir займеться в країні знищенням конкурентів, і угорська авіакомпанія WizzAir має всі шанси програти.

"Залишається тільки дивуватися вмінню українців перетворювати на фетиш все, із чим вони стикаються. Саакашвілі, Савченко, Нова пошта - що хочете. Ніщо й ніхто не підлягає критичному оцінюванню, все сприймається виключно у чорному чи білому кольорах, той, хто бачить світ інакше - ворог. Тепер от новий фетиш - Ryanair. Влада, яка звикла використовувати цю схильність населення до фетишизації, створює із звичайної господарської домовленості карнавал, населення радісно аплодує і чекає на дешеві квитки, всі є щасливими, ура", - написав Портников на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Він підкреслив, що такі гіганти, як Ryanair, діють виключно в своїх інтересах, що є логічним. "Для того, щоб в цьому переконатися, достатньо порівняти попередні наміри компанії із теперішніми. Під час попередньої спроби зайти на український ринок ірландці вімагали пільг і збиралися стати компанією "пивного туризму", як це вже відбулося з ними у більшості міст центральної Європи. І це точно було не для українців, а для класичних пасажирів лоукоста з Британських островів. Не вдалося", - нагадав журналіст.

За його словами, тепер компанія вибрала іншу, більш агресивну бізнес-модель. "Тепер "пивний туризм" у вигляді небагатьох рейсів з Лондона і Дубліну супроводжує модель "таксі для гастарбайтерів" - саме тому маршрутна сітка Ryanair накладена на маршрутну сітку Wizzair (рейс до Барселони - вітання ще одному конкуренту, Vueling, щоб і влітку не ліз). Таким чином, Ryanair в Україні займається тим, чим він зараз агресивно займається в Європі - знищенням конкурентів. І, як на мене, Wizzair тут має всі шанси програти - і піти не тільки з польського напрямку. А далі вже Ryanair запропонує нам справжні конкурентні ціни", - спрогнозував Портников.

Він підкреслив, що не буде підозрювати директора Ryanair Майкла О'Лірі в змові з олігархом Ігорем Коломойським, якому належить частина української авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України". "Що для Ryanair, яка вже знищує Люфтганзу, якась там маленька провінційна авіакомпанія? А ось знищення лоукостів-конкурентів - свята справа. Адже підрив бізнесу конкурента в окремій, хай і поки що не дуже перспективній державі - це удар по його інтересах в світі. Тим більш коли можна нокаутувати під оплески самої цієї держави - яка це насолода! І з цієї точки зору Лірі з його "таксі для гастарбайтерів" - це як Путін з Кримом. Хлопці завойовують цей світ нахабно і агресивно, а ми віримо, що їхні інтереси зосереджені на нашій бідній країні", - резюмував журналіст.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...