"Рассея жжет!": Мережа в щоці від чергового "перлу" російських істориків (фотофакт)

Поляки, литовці, білоруси та українці дізналися нове про свою історію з чергової сенсації кисельовсько-соловйовського пулу. Польський король Ягайло та великий князь литовський Вітовт передбачувано стали росіянами

Приводом для глузувань стали білборди, присвячені перемозі Королівства Польського і Великого князівства Литовського під проводом короля Владислава II Ягайла і великого князя литовського Вітовта над військом Тевтонського ордена в Грюнвальдській битві, які з'явилися на вулицях російських міст, передають Патріоти України.

При цьому дизайнери плакатів не осоромились приписати перемогу в битві до заслуг Москви. На одному з таких бігбордів ратник у бутафорських обладунках позує на тлі георгіївської стрічки.

"15 липня 1410 року російські князі Ягайло і Вітовт під російськими поселеннями Грюнвальд і Танненберг розбили німецько-бандерівські війська Тевтонського ордена під командуванням Великого Магістра Ульріха фон Юнгінгена. Росія пам'ятає свої перемоги!" - зазначили з іронією у пабліку "Роісcя 24".

Цей пост викликав хвилю сарказму у користувачів соцмережі.

"І як видно на фотознімку георгіївська стрічка пішла ще з тих незапам'ятних часів, а не те, що б@ндери там нам розповідають! Дід мені казав, що ще після руського Юрського періоду прадіди наші почали їх носити! Тому викусіть, кропи!" - написав Олег Пинаєв.Інші коментатори не поступалися йому в дотепності. "Дивно, чому ще не святкують взяття Трої та розгром Карфагена... Недопрацьовують...", - зазначив Сергій Коваленко.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...