"Разом до перемоги": "Ми більше розуміємо українців, тому що ми знаємо ціну свободи", - Лінкявічюс (відео)

12 січня відбувся Українсько-литовський марафон "Разом до перемоги".

Литва більше розуміє українців, тому що знає ціну свободи. Про це у своєму зверненні заявив під час марафону міністр закордонних справ Литовської Республіки Лінас Лінкявічюс, передають Патріоти України з посиланням на Прямий.

– Як ви оцінюєте, що Росія зробила відкритий акт агресії в Азовському морі? Як ви оцінюєте цю ситуацію?

Те, що відбувається в Україні – це реакція, як буде дивитися світ і ми у Литві, як буде реагувати Європейський Союз. Це є спроба. Ми шукаємо спільності між собою. Скажімо, зараз відзначаємо 13 січня. Є ватри біля Сейму. І це запах диму, єдності... Декілька років тому на Майдані також були ватри і дуже світлі обличчя людей – погляди, які кажуть: ми не відступимо. Це є ідентичність українців, це є вільна держава, і ніхто їм не буде заважати її мати.

Ми більше розуміємо українців, тому що ми знаємо ціну свободи: що це не річ сама по собі, яка десь звідкись надійшла. Є жертви, що віддаються за цю свободу і герої. Ми допомагаємо Україні, маємо допомогти, коли діти приїздять із Луганську і Донецьку до нас. Я питаю: яке перше враження – що інше? Тут не стріляють по ночах. Тож небагато треба, щоб дитина була щаслива. Допоможемо Україні – допоможемо і собі.

– Який погляд світу на Україну? Багато хто каже, що там неспокійно, вони висловлюють свою стурбованість. Але люди гинуть.

Ми також можемо висловлювати дуже велику стурбованість, багато гарних слів, перелічити вартості. Але ці вартості нічого не значать, коли ми захищаємо своїх друзів. Це теж випробування. І ті, хто не розуміють – ніколи не зрозуміють. Ми не хочемо, щоб такі уроки, щоб війна і смерть прийшла в кожну сім’ю. У світі є не лише мирне життя…

Але для цього ми і є друзі. І наша країна невелика, але серце наше велике. І я думаю, що наші люди це добре розуміють. І не сумніваюся, що це також відчувають і українці.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...