"Репресивний акт": У Держдумі РФ офіційно відреагували на закон про реінтеграцію Донбасу

Депутати Держдуми РФ заявили, що прийнятий Верховною Радою України Закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях" нібито веде до війни.

Про це йдеться в офіційній заяві фракцій Держдуми, передають Патріоти України.

"Цей Закон, брехливо іменований його авторами законом про реінтеграцію Донбасу, оголошує Російську Федерацію країною-агресором, невизнані "Донецьку Народну Республіку" і "Луганську Народну Республіку" - тимчасово окупованими територіями і надає Президенту України безконтрольне право використовувати збройні сили країни проти співгромадян на Донбасі і будь-якій частині України без оголошення війни", - сказано в заяві.

У Держдумі заявили, що депутати ВР "не залишили жодних сумнівів у тому, що їх метою є зрив міжнародно визнаних Мінських угод про врегулювання конфлікту на Сході України". Також, фракції звинуватили Київ у відмові від прийнятих в рамках цих угод зобов'язань. "У прийнятому документі відсутня навіть згадка про Мінські угоди. Закон виключає можливість переговорів влади України з представниками Донбасу, які виступили, як відомо, проти "державного перевороту" в Україні у 2014 році, а також не передбачає ніякого особливого статусу для територій, населення яких повстало проти "перевороту", - додали в Держдумі. У заяві також наголошується, що Київ готовий "визнавати тільки народження і смерть людей в зоні конфлікту".

Депутати Держдуми "з обуренням" назвали Закон про реінтеграцію - перейнятим ненавистю, заявивши, що він "веде до війни, а не до миру". У Москві також заявили, що Київ хоче "обезлюдити землі, на яких проживає кілька мільйонів осіб, дати новий імпульс полюванню на відьом". "Цього не можна допустити", - пригрозили в Держдумі.

Київ закликали "задуматися про свою відповідальність". Держдума звернулася до всіх вищих міжнародних інстанцій, щоб вони засудили "репресивний акт" влади України.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...